logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
16nov 2015

Lezing Chabad on Campus

Maandag 16 november 2015, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Bijna op de kop af één jaar nadat opperrabbijn Binyomin Jacobs een lezing voor onze leden heeft gehouden komt nu zijn zoon rabbijn Yanki Jacobs naar Dordrecht om te spreken.

Terwijl er in de Nederlandse samenleving sprake is van een duidelijke afname van georganiseerd religieus leven, zien we toch dat veel jongeren zich juist gaan verdiepen in hun identiteit. Wat is de taak van een rabbijn in een privé speurtocht naar zingeving? Wanneer neemt de rabbijn afstand en wanneer moedigt hij juist aan? Is er wel plaats voor spiritualiteit in een materiële entourage als de Zuidas? Over deze interessante kwesties gaat het deze avond.

Rabbijn Yanki Jacobs werd geboren in Amersfoort en heeft tien jaar in de Verenigde Staten en in Israël gestudeerd. Daar heeft hij zijn rabbinale bevoegdheid ontvangen van o.a. het opperrabbinaat van Israël. Sinds twee jaar woont hij met zijn echtgenote en twee kinderen op de Zuidas in Amsterdam en is actief als studentenrabbijn.

De bijeenkomst wordt gehouden op maandag 16 november 2015 in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan West 70, Dordrecht (Dubbeldam, wijk 9). Ruime parkeergelegenheid op het plein voor De Rank.

Aanvang 20.00 uur. Toegang vrij.

Inlichtingen: 078 6148510 en www.gni-drechtsteden.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Genootschap Nederland-Israël
Website:www.gni-drechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!