logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
29okt 2015

Sociale woningbouw in de Hoeksche Waard

Donderdag 29 oktober 2015 vanaf 19:30 uur.

Sociale woningbouw: huurwoningen die bedoeld zijn om zonder winstoogmerk te verhuren. Al meer dan honderd jaar breed ingezet voor armoedebestrijding en sociale verbetering. In de Hoeksche Waard sinds meer dan een eeuw een instituut.

HW Wonen directeur Ben Pluimer weet daar heel veel van en op donderdag 29 oktober vertelt hij over deze boeiende geschiedenis: 100 jaar sociale woningbouw in de Hoeksche Waard.

Schrijnende verhalen uit het begin van de vorige eeuw. Over ongezonde krotwoningen, ziekmakende tochtgaten en gezinnen met 13 kinderen op 6 vierkante meter. Een wereld van verschil met het wooncomfort van tegenwoordig. Onze voorouders hebben daar hard voor gevochten en een mooi stelsel van sociale woningbouw op de kaart gezet.

In de Hoeksche Waard werden de eerste stenen in 1914 gelegd in Oud-Beijerland - een directe voorloper van HW Wonen. De huidige directeur Ben Pluimer is een onderhoudend spreker en ziet als geen ander het belang van goed, gezond en comfortabel wonen. Hij brengt met aanstekelijk enthousiasme een bewogen eeuw tot leven. Een eeuw van bouwen, verbeteren, delen en koesteren.

Samen met het museum Hoeksche Waard en de historische verenigingen in ’s-Gravendeel, Strijen en Oud-Beijerland brengt de Bibliotheek Hoeksche Waard de lokale geschiedenis dichterbij.

Op donderdag 29 oktober is Ben Pluimer te gast in de Bibliotheek in ’s-Gravendeel (Smidsweg 42 te ’s-Gravendeel).

Aanvang 19.30.

Toegang € 5,00. Voor leden van de historische verenigingen of leden van de bibliotheek € 2,50 korting.

Graag vooraf aanmelden bij www.debhw.nl of in de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!