logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
27okt 2015

Onderwijsmarkt Voortgezet Onderwijs op De Schelf

Dinsdag 27 oktober 2015, van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Op dinsdag 27 oktober 2015 organiseert OBS De Schelf in ’s Gravendeel voor de tiende keer een onderwijsmarkt voor ouders en leerlingen uit de groepen 7 en 8.

OBS de Schelf vindt een goede voorlichting over de keuzemogelijkheden na de basisschool van groot belang. Deze onderwijsmarkt is voor velen in deze regio de start van het schoolkeuzeproces, dat leerlingen en ouders dit schooljaar gaat bezig houden.

In de praktijk blijken veel mensen uit ’s-Gravendeel nog steeds te kiezen voor de Dordtse scholen voor Voortgezet onderwijs. De laatste jaren is er echter ook een trend waarneembaar, dat ouders en leerlingen kiezen voor een school in de Hoeksche Waard.

Alle scholen in de regio willen zich graag volgens de beproefde formule van stands en presentaties voorstellen aan de nieuwe leerlingen en hun ouders.

De belangstelling van veel leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit ’s Gravendeel en andere plaatsen in de buurt neemt nog steeds jaarlijks toe. Ook dit jaar zal dat waarschijnlijk zo zijn, omdat de jaarlijkse onderwijsmarkt in Alcazar komt te vervallen.

Op de onderwijsmarkt in ’s-Gravendeel op OBS De Schelf presenteren zich:

  • Hoeksch Lyceum, Oud-Beijerland; Mavo, Havo, Atheneum, Gymnasium
  • Actief College, Oud-Beijerland; Vmbo basis- en kaderberoepsgericht (Lwoo) sectoren Zorg   en Techniek, praktijkonderwijs
  • Wellantcollege Klaaswaal en Dordrecht; Vmbo sector Groen
  • Wellantcollege Mavo Stek Dordrecht
  • Stedelijk Dalton Lyceum, Dordrecht; brede scholengemeenschap
  • Insula College, Dordrecht, brede scholengemeenschap voor VWO, Havo, Mavo en VMBO
  • Johan de Witt-gymnasium, Dordrecht
  • CSG Willem van Oranje, Oud Beijerland

In de hal en speelzaal van de school heeft elke school een informatiestand. Daarnaast zijn er twee informatierondes waarin de VO-scholen zich presenteren. Mocht men twee voorlichtingen willen bijwonen, dan is het raadzaam om uiterlijk 19.00 uur aanwezig te zijn.

De scholenmarkt  vindt plaats op dinsdag 27 oktober a.s. in het gebouw van De Schelf aan de Vlasstraat 3 in ’s-Gravendeel en duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Gezien de grote belangstelling in het verleden is het raadzaam om ruimschoots op tijd te zijn.

Indien men niet aanwezig kan zijn op onze scholenmarkt op 27 oktober dan is er een herkansing op donderdag 5 november op OBS De Dubbeldekker in Numansdorp en op woensdag 11 november op OBS De Klinker in Oud-Beijerland. Op die twee avonden zijn de scholen uit Dordrecht echter niet aanwezig.

Contactinformatie:
Locatie: OBS De Schelf, Vlasstraat 3 in 's-Gravendeel
Organisator: OBS De Schelf


Deel dit bericht met je vrienden!