logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert door het Duo Zemtsov'
22okt 2015

Concert door het Duo Zemtsov

Donderdag 22 oktober 2015 vanaf 20:15 uur.

De Concertcommissie Hoeksche Waard is er in geslaagd één van de meest veelbelovende altviool solisten van haar generatie te contracteren.

Op 22 oktober 2015 treedt Dana Zemtsov op in het gemeentehuis te Oud-Beijerland met aan haar zijde de Franse pianist Yannick Rafalimanana.

Dana

Dana Zemtsov (Mexico, 1992) kreeg haar eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd. Nog maar 23 jaar oud heeft ze al een indrukwekkende staat van dienst.

Zo trad ze op met Janine Jansen en gaf al een recital in de Carnegie Hall (New York).

Dana is eerste prijswinnaar in diverse competities in Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Nederland. In 2010 werd ze in de Nederlandse competitie “Avond van de Jonge Musicus” verkozen tot “Jonge Musicus van het Jaar” en vertegenwoordigde ze Nederland bij de “Eurovision Young Musicians Competition” in Wenen.  Ook treedt zij regelmatig op bij de grote internationale podia, waaronder het Concertgebouw (Amsterdam), De Doelen (Rotterdam), St Petersburg Philharmonie, Opera Hall (Tel Aviv), en Carnegie Hall (New York). Dana speelde kamermuziek met gerenommeerde musici als Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky. Als solist speelde Dana onder meer met het Ukrainian National Philharmonic Orchestra. Op internationale tournees reisde Dana af naar Denemarken, Peru en de VS. Ze nam samen met de meest veelbelovende jonge talenten van Europa deel aan de “Stars of Tomorrow” tour in Duitsland.

Momenteel studeert Dana bij de bekende altviool virtuoos Michael Kugel.  

Yannick

De Franse pianist Yannick Rafalimanana heeft een internationale carrière opgebouwd en treedt regelmatig op met recitals en kamermuziekconcerten in Europa, de V.S. en Zuid-Amerika, Africa en het Midden-Oosten. In 2012 maakte hij zijn debuut in de Verenigde Staten in de Symphony Hall in Boston na het winnen van de eerste prijs van de Tufts/New England Conservatory Soloist Competition. Hij speelde Schumann’s piano concerto met het Boston Pops Orchestra.

Recent trad Yannick onder andere op in het Konzerthaus (Wenen), het Kennedy Center (Washington), was hij live te horen op radiozender WBGH in Boston, speelde hij samen met het Borromeo String Quartet in de Jordan Hall in Boston.

Geboren in Lille, Frankrijk, begon Yannick Rafalimanana zijn muzikale onderwijs aan het

Conservatorium van Lille, waar hij studeerde bij Alain Raes. Hij studeerde af met eerste prijzen van het Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Paris.

Yannick vervolgde zijn studie aan de New England Conservatory, waar hij een Graduate Diploma in Piano Performance en een Master of Music in Chamber Music behaalde.

Hij won diverse competitieprijzen waaronder het Borromeo Quartet Guest Artist Award, de Bruxelles J-Musiciens competitie, de Brest Piano competitie, en de internationale Ravel Academy’s Rotary-Lions competitie.

Hij heeft samengewerkt met wereldwijd bekende musici, waar onder Itzhak Perlman en Donald Weilerstein.
Op het programma staan o.m. Suite No 3 van Joh.Seb. Bach, Romanze van Max Bruch en de Sonate nr.2 van Johannes Brahms.

Concertinformatie

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun ToBe Cultuurcentrum, Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers, Stichting Streekcentrum Hoeksche Waard en het Fonds voor Geld- en Effectenhandel.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!