logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inloopmiddag De Peerdegaerdt'
20okt 2015

Inloopmiddag De Peerdegaerdt

Dinsdag 20 oktober 2015, van 13:00 uur tot 16:30 uur.

Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen organiseert tijdens de herfstvakantie voor de jeugd een inloopmiddag. Kinderen en jongeren volgen tijdens deze inloopmiddag op dinsdag 20 oktober 2015 een buitenprogramma met uiteenlopende activiteiten. Het centrale thema is de herfst, wat leidt tot een gevarieerd programma in nauwe samenwerking met de natuur.

De afgelopen jaren heeft De Peerdegaerdt zich met een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers ontpopt tot een Landgoed Nieuwe Stijl. De doelstelling is de maatschappelijke bijdrage van De Peerdegaerdt in de Hoeksche Waard te vergroten. Een van de kernactiviteiten die afgelopen jaren is ontwikkeld is de zorg- en activiteitenboerderij. Bianca Meertens, één van de drijvende krachten, vertelt enthousiast «als je op de Peerdegaerdt bent dan gebeurt er iets met je. Deze positieve energie willen wij benutten. De kracht van De Peerdegaerdt is dat we niet in hokjes denken, Iedereen participeert naast elkaar bij de verschillende activiteiten die plaatsvinden op De Peerdegaerdt.»

Inloopmiddag

Bianca vervolgt: «We merken dat steeds meer mensen de weg naar De Peerdegaerdt weten te vinden tijdens de evenementen die we organiseren. De afgelopen tijd krijgen we steeds vaker verzoeken van ouders die hun kinderen graag willen laten deelnemen aan extra buitenactiviteiten, naast de activiteiten die we al organiseren op De Peerdegaerdt. In die wens komen we nu tegemoet door een laagdrempelige inloopmiddag te organiseren».

Tijdens de inloopmiddag kunnen ouders hun kinderen tussen 13.00 uur en 16.30 uur op De Peerdegaerdt brengen om een buitenprogramma te laten volgen dat in het teken staat van de herfst. Zo gaan de kinderen kastanjes zoeken en met afgevallen bladeren een mooi kunstwerk maken. Ook zoeken de kinderen naar paddenstoelen, maken insectenhotels en pluizen uilenballen uit. Bij voldoende tijd kunnen de kinderen ook de pony’s verzorgen en nog even met de varkens knuffelen. Deelname aan deze inloopmiddag is kosteloos. De ouders kunnen tijdens deze middag meer informatie krijgen over de activiteiten die de komende maanden gepland staan evenals over het programma «Kinderen in het bijzonder».

Kinderen in het bijzonder

In 2014 is De Peerdegaerdt van start gegaan met het programma «Kinderen in het bijzonder», waarbij samen met de ouders een plan wordt opgesteld wat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de kinderen. De positieve kracht en energie van de aanwezige natuur en dieren, unieke aspecten van De Peerdegaerdt, spelen een sleutelrol in het programma. Hierbij is tegelijk aandacht voor de verschillende seizoenen en het zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden van groentes en fruit. Deelnemende kinderen kunnen in een groep of individueel begeleid worden.

José van de Graaf, één van de begeleiders van de kinderarrangementen vertelt hierover: «Met behulp van de natuurlijke en ontspannen omgeving van De Peerdegaerdt willen we ouders ondersteunen de talenten van hun kinderen zo goed mogelijk te benutten. Hierbij denken wij graag vanuit talenten in plaats vanuit beperkingen. Wanneer gewenst kunnen wij deze dagbesteding voor kinderen ook als verlengstuk van hun behandeling inzetten. Dit in samenspraak met de ouders en in nauwe samenwerking met de behandelaar en/of andere organisaties. We hebben een netwerk van zeer ervaren MBO en HBO professionals tot onze beschikking die samen met onze vrijwilligers voor kinderen een fijne en veilige omgeving creëren».

Doelgroepen

Het programma «Kinderen in het bijzonder» is uitermate geschikt voor hoogbegaafde kinderen, kinderen met een vorm van autistisme, kinderen met AD(H)D of kinderen met een verstandelijke beperking. Voor elke achtergrond zijn passende arrangementen ontwikkeld, die verder op maat gemaakt worden.

José vervolgt: «Ons uitgebalanceerde programma biedt voor kinderen met verschillende achtergronden een ontspannen en leerzame invulling van de dag. Afhankelijk van de achtergrond van de deelnemers is financiering mogelijk via PGB, ZIN of vanuit een eigen bijdrage.»

Meedoen en aanmelden

Enthousiast geworden om een middagje op De Peerdegaerdt door te brengen, of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Aanmelden kan via info@peerdegaerdt.nl of neem contact op met Bianca Meertens via 06 363 29 222. Deelname is kosteloos.

De inloopmiddag organiseert De Peerdegaerdt in de herfstvakantie op dinsdag 20 oktober van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het aantrekken van warme, waterdichte kleding en het dragen van laarzen wordt aanbevolen. Meer informatie is ook te vinden op www.peerdegaerdt.nl en op de Facebookpagina https://www.facebook.com/peerdegaerdt .

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:http://www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!