logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
04okt 2015

Huiskamertheater Opkamerbreed

Zondag 4 oktober 2015, van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Cor Knegjens, toetsen, en Herman Nijkamp, trompet/ bügel/ zang, zijn twee topmuzikanten die op zondagmiddag 4 oktober 2015 in Galerie de Opkamer met heerlijke lichte swingende jazzstandards het eerste huiskamertheater OPKAMERBREED van dit seizoen van start doen gaan.

Naast de muziek van dit muzikale duo zorgen Aris Roskam met een toelichting op zijn geëxposeerde werk, de toegankelijke gedichten van dichter Albert Prins en verhalen van verteller Nico van Lent voor een boeiend en afwisselend programma.

Dit alles duurt  van 15.00-17.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan via eelsebies@gmail.com of via 06-3892 8155. De toegangsprijs is € 10,00 inclusief de hapjes en de drankjes. Voor nadere informatie: www.galeriedeopkamer.nl

Cor Knegjens

Cor Knegjens studeerde lichte muziek piano en hammondorgel aan het conservatorium van Zwolle.

Hij speelde als muzikant aanvankelijk bij de Johan Willem Friso Kapel te Assen en na 2 jaar trad hij in dienst van de Marinierskapel der Koninklijke Marine waaraan hij momenteel nog steeds verbonden is.

Cor maakt, naast zijn vaste werkzaamheden bij de Marinierskapel, deel uit van verschillende formaties in zeer uiteenlopende genres.

Hij is een veelgevraagd toetsenist en solist bij verschillende muziekverenigingen, en heeft daarvoor ook een aantal arrangementen van eigen hand op zijn repertoire.

Herman Nijkamp

Herman Nijkamp zette op 11 jarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen bij de harmonie vereniging Prins Bernhard in zijn geboorteplaats Emst.

Zijn interesse was gewekt en na allerlei muzikale activiteiten kwam hij als 19 jarige terecht op het conservatorium in Arnhem, waar hij klassiek trombone studeerde. Als bijvakken volgde hij een aantal jaren HaFa directie, zang en slagwerk. Enkele jaren later gevolgd door een studie trompet, zowel klassiek als in het lichte genre.

Naast het actieve muzikantenbestaan is Herman Nijkamp ook als docent klein en groot koper werkzaam aan diverse muziekscholen zoals de Muzerie te Zwolle, Mamuze Epe en De Hank te Heerde. Op deze manier hoopt hij zijn praktijkervaring, maar vooral ook zijn liefde voor muziek door te geven aan de volgende generatie.

Zowel Cor als Herman leven zich uit in jazz en standards.

Nico van Lent

Nico van Lent ontdekte tijdens het toneelspelen op de lagere school en op de middelbarre school niet alleen het plezier van optreden, maar ontdekte ook de kracht van het gesproken woord.

Woorden kunnen mensen aan het lachen maken, maar ook ontroeren. Ze kunnen mensen tot inzichten brengen of zichzelf juist vragen laten stellen. Door alles wat een goed verteld verhaal teweeg kan brengen mag een verhaal gerust een geschenk genoemd worden. Nico van Lent schenkt de verhalen graag over de toehoorders uit en noemt zich daarom de Verhalenschenker.

Albert Prins

Albert Prins woont sinds 2008 in Oudenhoorn op Voorne. Albert schrijft gedichten sinds zijn middelbare schooltijd op het Revius College in Deventer, waar hij bekend was als de ‘Bredero van Revius’. Na een langjarige periode van ‘droogte’ is zijn dichtader sinds 2012 weer actief. Hij schrijft gedichten in diverse vormen en stijlen. Hij heeft, in de periode voor de ‘droogte’ gepubliceerd in Nederland en België.

Albert is sinds april 2013 lid van het poëziecollectief ‘Polder II Poezië’ met een podium in Brielle. Inmiddels heeft hij weer voorgedragen op podia in Rijnmond, de Zuid Hollandse Eilanden en Gelderland. Nieuwe gedichten zijn geplaatst in bundels van Polder II Poëzie, de stichting Ongehoord, het Nederlands Dichterspodium en uitgeverij Kontrast.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:http://www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!