logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schildercursus Studio'76'
29sep 2015

Schildercursus Studio'76

Dinsdag 29 september 2015, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Schildercursus  bij Studio’76: verbeelding, fantasie en landschap door Ad van der Ven.

Tien lesavonden schilderen met acrylverf, olieverf en mixed media. Verbeelding is het uitgangspunt van de cursus. Schilderen is vrijheid. Vrijheid de vormen, de beelden en kleuren te gebruiken die je maar wilt.

Vertrekpunt is een zelf ontworpen en gefantaseerd landschap. Eventueel ga je uit van een bestaand landschap dat uiteraard op bijzondere en eigen wijze wordt uitgewerkt. De mogelijkheden om je creatief uit te drukken zijn legio en voor wie een steuntje nodig heeft, worden er tijdens de cursus een aantal technieken uitgebreid besproken en toegelicht.

Zoals de impasto techniek, dat betekend werken met dikke verf en spatel, paletmes en brede kwast als gereedschap. Of je werkt expressionistisch, felle kleuren en woeste verf streken, of je werkt juist ingetogen en in zachte tinten.

Je creëert een landschap als een paradijselijke plaats waar je geniet en alleen maar vrolijk bent. Een poëtische plek. Of daar tegenover een landschap wat creepy en naargeestig is, waar je juist niet vrolijk van wordt, waar storm en onheil op komst is. Of je werkt het landschap uit in stevige structuur, met toevoeging van zand en andere hulpmiddelen.

Mogelijkheden genoeg. Laat je fantasie en verbeelding er op los en creëer, met steun van de docent, een verrassend nieuw landschap.

Elke lesavond begint met uitleg met behulp van een power point presentatie. Worden de technieken uitgebreid besproken en toegelicht en worden inspirerende voorbeelden aangedragen.

Aan het einde van de avond wordt het werk naast elkaar op de grond gelegd en bespreken we met elkaar de resultaten.

  • Start: dinsdagavond 29 september van 20.00 uur tot 22.00 uur. Docent Ad van der Ven.
  • Locatie: het mooie, nieuwe en ruime atelier van Studio76, gevestigd aan de Rijksstraatweg 62 (bij de afrit naar ‘s-Gravendeel). Met ruim voldoende gratis parkeerplaatsen.

De kosten bedragen € 140,-  inclusief materiaal (verf en penselen e.d.) alleen de ondergrond (papier of doek) aan te schaffen bij Studio.

Aanmelden bij Riky Hazenbosch tel. 078 6100939 of mail naar: rikystudio@upcmail.nl

Contactinformatie:
Locatie: Rijksstraatweg 62 te Dordrecht
Organisator: Studio'76
Website:http://www.studio76dordt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!