logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26sep 2015

Open middag brandweerkazerne Heinenoord

Zaterdag 26 september 2015, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

De brandweerkazerne aan de Wilhelminastraat 8 in Heinenoord is het afgelopen jaar grondig verbouwd en vergroot. Het resultaat mag er zijn!

Begin februari 2015 gaf burgemeester Borgdorff het officiële startsein voor de verbouwing. Acht maanden later, op zaterdag 26 september 2015, wordt de vernieuwde kazerne officieel geopend.

Belangstellenden zijn tijdens de open middag van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom. In en rond de brandweerkazerne is er voor jong en oud van alles te doen.

Activiteiten tijdens open middag

Tijdens de open middag wordt getoond hoe een auto wordt opengeknipt, er zijn rondritten in een oude brandweerauto en u kunt brandweerauto’s van binnen en buiten bekijken. Brandweermensen laten het belang van rookmelders en vluchtroutes zien en er wordt informatie gegeven over het voorkomen van brand. Voor basisschoolkinderen is er een kleurplatenwedstrijd, waarbij ze leuke prijzen kunnen winnen.

Ook gaat de brandweer in Heinenoord op zoek naar nieuwe collega’s. Deze brandweermannen en –vrouwen doen het brandweerwerk naast hun eigen dagelijkse werk en/of gezinsleven. Zij staan dag en nacht klaar om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in gemeente Binnenmaas. Op www.brandweerzhz.nl vindt u meer informatie.

Verbouwing

In juli 2014 besloot de gemeenteraad een krediet beschikbaar te stellen voor het verbouwen van gebouw De Noord aan de Wilhelminastraat in Heinenoord. De brandweerpost voldeed niet aan de gestelde eisen. Daarom waren verbouwingen aan het gebouw en uitbreiding van de voor de brandweer beschikbare ruimte noodzakelijk.

Vorig jaar zijn de andere gebruikers van gebouw De Noord, de bibliotheek en Welzijn Hoeksche Waard, verhuisd naar andere locaties.

De brandweerpost wordt op een later tijdstip, net als de andere brandweerposten, overgedragen aan de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Contactinformatie:
Locatie: Brandweerkazerne Wilhelminastraat 8 te Heinenoord
Organisator: Brandweer Zuid-Holland Zuid
Website:http://www.brandweerzhz.nl


Deel dit bericht met je vrienden!