logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Peerdegaerdts Plukfestijn'
25sep 2015

Peerdegaerdts Plukfestijn

Van vrijdag 25 september 2015 tot en met zondag 27 september 2015.

September is oogstmaand op De Peerdegaerdt. Daarnaast bestaat de hoogstamboomgaard van De Peerdegaerdt inmiddels 100 jaar.

Reden genoeg om tijdens het Peerdegaerdts Plukfestijn het startschot te geven voor een jaar vol feestelijke activiteiten die in het kader van dit 100-jarig bestaan gaan plaatsvinden.

Na het succes van de eerste editie in 2014, organiseert De Peerdegaerdt in Strijen ook dit jaar weer het meerdaagse Plukfestijn. Tijdens het Peerdegaerdts Plukfestijn plukken bezoekers hun eigen fruit en kunnen zij deelnemen aan allerlei workshops en activiteiten die in het teken staan van voedsel en het buitenleven. In een uitgebreide veldkeuken bereiden biologische cateraars de meest heerlijke gerechten.

Het Plukfestijn vindt plaats in de karakteristieke hoogstamboomgaard van De Peerdegaerdt van vrijdag 25 september tot en met zondag 27 september 2015 van 11 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s avonds.

Tijdens deze gezellige dagen staan natuurbeleving en voedsel centraal: zien, ruiken, oogsten, bereiden en proeven. Voedsel dat op een duurzame manier tot stand is gekomen en zo veel mogelijk uit de eigen streek komt en natuurlijk van De Peerdegaerdt zelf.

Bezoekers kunnen zo lang voorradig zelf onbespoten fruit plukken en dit tegen betaling mee naar huis nemen, laten versappen of ter plaatse een gerecht van maken in de aanwezige veldkeuken.

Diverse proeverijen en workshops gecombineerd met een kleinschalige duurzame markt maakt het Plukfestijn tot een sfeervol geheel.

De komende weken wordt meer bekend gemaakt over het definitieve programma, kijk ook op www.peerdegaerdt.nl voor meer informatie.

Parkeren en toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!