logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Aris Roskam exposeert in De Opkamer'
06sep 2015

Aris Roskam exposeert in De Opkamer

Van zondag 6 september 2015 tot en met zaterdag 31 oktober 2015, van 12:00 tot 17:00 uur.

Zondagmiddag 6 september 2015 vindt in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 13.30 uur de opening plaats van de expositie met werk van Aris Roskam uit Strijen.

De expositie duurt tot eind oktober. Galerie De Opkamer is elke 1e zondag van de maand open van 12.00-17.00 en op afspraak: 0638928155.

Aris Roskam, geboren in 1947 studeerde na de HBS in Utrecht vliegtuigbouwkunde  aan de Technische Hogeschool te Delft om vervolgens als parttime leraar natuurkunde aan de slag te gaan ondermeer in Oud-Beijerland aan wat nu het Hoeksch Lyceum wordt genoemd. Daarnaast was hij parttime kunstenaar en inmiddels is hij gepensioneerd.

Sinds de 70-er jaren is hij actief met schilderen begonnen.  Dit is later uitgebreid naar drie dimensionaal werk. In zijn werk onderscheidt hij vier gebieden.

Allereerst zijn er de schilderijen, veelal in olieverf  en op paneel uitgevoerd met prachtige titels als “Suikerbietdialoog”, “Schaduwwerpende vlieg” en  “Anti-emanipatorische afbeelding of vlindervangst.”

Dan witgoed of kabouterachtigen zoals hij dat noemt. Dat zijn beelden, figuren van gips ,gegoten en vervolgens betekend en beschilderd, zoals “Heer met Honden” , Broekophouders en “Retrokabouters”.

De voer- en vaartuigenafdeling, waarbij de voer- en vaartuigen veelal een mechaniek hebben dat voortbewegen mogelijk zou moeten maken vormen het derde gebied in zijn werk, nauw aansluitend bij de “bewegers” Bij “de bewegers” is fundamenteel onderzoek naar manier van bewegen en vergaren van energie benodigd voor bewegen de basis met titels als Lepelzeiler, Wiebelzit en Tegenwindwagen.

In al zijn werk ontbreekt de humor niet en gelet op zijn technische achtergrond verbaast het niet dat techniek en mechanica daarbij een belangrijke rol spelen. Ook de toelichtingen die hij hanteert zijn juweeltjes.

Op zijn site www.arisroskam.com zijn van elk gebied de voorbeelden te vinden.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Telefoonnummer: 06-3892 8155
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!