logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
22aug 2015

Monumentale fietstocht in de Hoeksche Waard

Zaterdag 22 augustus 2015 vanaf 13:00 uur.

Zeventig jaar na de bevrijding telt de Hoeksche Waard tientallen oorlogsmonumenten om de herinnering aan de oorlogsjaren levend te houden. Het Museum Hoeksche Waard, de Historische Vereniging Oud-Beijerland en de Bibliotheek Hoeksche Waard stippelden gezamenlijk een fietsroute uit (ca 20 km) langs de stille getuigen van de Duitse bezetting.

Op zaterdag 22 augustus 2015 wordt de route langs oorlogsmonumenten gefietst met een tweetal deskundige gidsen.

De tocht op de pedalen leidt onder meer langs het Jack Dawson monument bij de Barendrechtse brug. Langs het Joods gedenkteken bij de haven in Oud-Beijerland en het Monument Moeder in Heinenoord. Gidsen vertellen ter plaatse over de gebeurtenissen en de betekenis van het monument.

Startpunt is bij de boerderij "Oost-Leeuwenstein", Dorpsstraat 13 in Heinenoord om 13 uur precies. De deelnemers krijgen een versnapering en een drankje voor onderweg. Rond 16 uur zijn de fietsers weer terug bij de Oost-Leeuwenstein.

Kosten: 5 euro - leden van de Historische Vereniging Oud-Beijerland, vrienden van Museum  HW en bibliotheekleden krijgen 2,50 euro korting.

Aanmelden bij de bibliotheek (via www.debhw.nl) of bij het Museum HW (via www.museumhw.nl). Bij terugkomst is er individueel nog de mogelijkheid om de tentoonstelling WO II in Oost-Leeuwenstein te bezoeken tegen een gereduceerde entreeprijs van 2,50 euro.

Contactinformatie:
Locatie: boerderij "Oost-Leeuwenstein", Dorpsstraat 13 in Heinenoord


Deel dit bericht met je vrienden!