logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
04jul 2015

Open dag De Peerdegaerdt

Zaterdag 4 juli 2015, van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Zaterdag 4 juli 2015 opent Landgoed de Peerdegaerdt in Strijen haar poorten voor het publiek. Bezoekers van de Open Dag kunnen de sfeer komen proeven en genieten van alles wat op dit landgoed te beleven is. Middenin de polder de Nieuwe Klem gaat achter deze poorten een onverwachte schoonheid aan natuur en cultuurhistorie schuil. Friese paarden grazen in de boomgaard en de schitterende tuin is een ware lust voor het oog.*

Tijdens verschillende workshops maken bezoekers kennis met paardencoaching, grondwerk met paarden, het kweken van eetbare paddenstoelen en een ontspannen snoezelhoek. Kinderen kunnen onder meer terecht voor ponyritjes, het borstelen en verzorgen van pony’s, hoefijzers gooien en het maken van insectenhotels.

Een hoogtepunt op deze open dag zijn de workshops Varkens Knuffelen, met twee varkens die via het “Beloofde varkensland” in maart op De Peerdegaerdt terecht zijn gekomen. Misschien is het een vreemd idee om een varken te knuffelen, maar op De Peerdegaerdt kan het. De Peerdegaerdt is een veilig thuis voor de varkens Ginger en Knorretje, twee broers die al hun hele leven samen zijn en de komende tijd door veel mensen geknuffeld gaan worden.

Een kleinschalige, duurzame markt gecombineerd met heerlijke biologische hapjes maakt het tot een sfeervol geheel. Regelmatig start een rondleiding over het landgoed door de wandeltuin van Mien Ruys en de karakteristieke bijna 100 jaar oude hoogstamboomgaard met uitleg over «Adopteer een Peer». Verder is het mogelijk om de unieke huwelijkslocatie bij de idyllische vijver te bezichtigen.

Zowel de toegang als de deelname aan de workshops is gratis. Voor jong en oud is tussen 11.00 en 17.00 dus voldoende te beleven. Rond 18.00 wordt de dag afgesloten met een volledig verzorgde VGQ in de boomgaard, dit is een vegetarische BBQ. De inschrijving hiervoor is geopend en deelname is mogelijk tegen een vergoeding van 25 euro per persoon.

De Peerdegaerdt

De afgelopen jaren heeft De Peerdegaerdt zich met een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers ontpopt tot een Landgoed Nieuwe Stijl. Zij willen de maatschappelijke bijdrage van De Peerdegaerdt binnen de samenleving in de Hoeksche Waard vergroten. Zo is gestart met een zorg- en activiteitenboerderij, waar mensen met uiteenlopende achtergronden terecht kunnen en zijn speciale arrangementen voor begaafde kinderen ontwikkeld.

Ook biedt De Peerdegaerdt mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

*Bianca Meertens*, werkzaam bij De Peerdegaerdt, vertelt “dieren willen alleen maar weten wat iemand voor ze kan betekenen en zijn helemaal niet geïnteresseerd in iemands beperkingen. Dit is een hele andere en positieve benadering, die wij zelf ook graag toepassen. Iemand simpelweg waarderen om de persoon die hij is”.

De verschillende activiteiten op De Peerdegaerdt zijn erop gericht bij te dragen aan het versterken van de sociale cohesie en het verbeteren van welzijn van mens en dier. *Erik Doesburg* is sinds jaren betrokken bij De Peerdegaerdt en een van de aanjagers van de recente ontwikkelingen.

“Als je op de Peerdegaerdt bent dan gebeurt er iets met je. Deze positieve energie willen wij benutten. De kracht van De Peerdegaerdt is dat we niet in hokjes denken, Iedereen participeert naast elkaar bij de verschillende activiteiten die plaatsvinden op De Peerdegaerdt. Tijdens onze Open Dag hopen we veel mensen kennis te laten maken met deze bruisende omgeving. In 2014 zijn een paar honderd mensen op onze Open Dag geweest. Naast inwoners van de Hoeksche Waard, hopen we ook mensen uit de omliggende steden Dordrecht, Breda en Rotterdam te mogen begroeten”.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:http://www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!