logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Trek de Pont haalt geld op voor borstkankeronderzoek'
20jun 2015

Trek de Pont haalt geld op voor borstkankeronderzoek

Zaterdag 20 juni 2015.

Zaterdag 20 juni 2015 wordt de derde editie van Trek de Pont gehouden in Nieuw-Beijerland.

Tijdens dit unieke evenement wordt veerpont ‘The Queen Jacqueline’ met een touw van de ene oever naar de andere oever getrokken. Bij dit spektakel proberen 7 teams van maximaal 50 personen de 300 ton zware pont zo snel mogelijk over de rivier ’t Spui te trekken. Alle opbrengsten van het evenement gaan naar Stichting Pink Ribbon. Zij financiert onderzoeken en projecten op het gebied van borstkanker.

Initiatiefnemer

Initiatiefnemer van Trek de Pont is Johan Verheul: “Binnen onze familie- en vriendenkring zijn wij al vele malen geconfronteerd met de vreselijke ziekte borstkanker. Daarom wil ik zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek op dit gebied. In de hoop en verwachting dat mijn kleinzoon als hij volwassen is kan zeggen ‘He opa, kanker wordt nu als een chronische aandoening beoordeeld hoor!.’”

Verheul is ook lid van het fietsteam Inspire2liveclassic. Zij beklimmen de Franse berg Mont Ventoux om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek. Om de donatie voor borstkankeronderzoek nog groter te maken organiseert Verheul dit evenement.

Sterkste Man van Nederland

Het concept maakt dat het een uniek evenement is. Maar, er is meer. Om de uitdaging te vergroten gaan dit jaar Richard van der Linden en Glen Springintveld de pont voorttrekken. Beide mannen zijn deelnemers van de Sterkste Man van Nederland en van het Nederlands Kampioenschap Vrachtwagen trekken.

Overige activiteiten

Het overtrekken van de pont is niet de enige activiteit. Het evenement duurt de hele dag dus er worden rondom de veerpont allerlei andere activiteiten georganiseerd. Water, sport en plezier spelen hierbij de hoofdrol. Ook is er een braderie.

Meer informatie

www.trekdepont.nl, www.pinkribbon.nl

Aanmelden kan via: info@trekdepont.nl

Wil je meehelpen met de voorbereidingen van het evenement? Dat kan! Johan kan nog hulp gebruiken bij de op- en afbouw. Neem voor meer informatie contact met hem op.

Johan Verheul, info@trekdepont.nl, 06-27199710

Contactinformatie:
Locatie: Veerstoep Nieuw-Beijerland
Website:http://www.trekdepont.nl


Deel dit bericht met je vrienden!