logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
17jun 2015

Straatspeeldag OBS De Schelf

Woensdag 17 juni 2015, van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Woensdag 17 juni 2015 vindt de tweejaarlijkse straatspeeldag op en rond OBS De Schelf weer plaats. Er wordt tijdens de straatspeeldag een sponsorloop georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Foetsie en de aanschaf van een nieuw speeltoestel op het schoolplein voor de groepen 1-2 van de school.

Stichting Foetsie zet zich in om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen in minder bedeelde gebieden van de wereld. Miranda Molenaar ( oud-leerling van de school)  werkt voor deze stichting in Afrika en heeft eind april in veel groepen verteld over haar werk op veel scholen.
OBS De Schelf vindt het van groot belang, dat de leerlingen oog krijgen voor mensen in andere delen van de wereld waar onze welvaart niet vanzelfsprekend is. Ze gaan na de lessen in de klas zelf actief aan de slag om ieder op eigen wijze mee te doen aan deze actie voor het goede doel.

Met de vorige straatspeeldag werd al een mooi bedrag opgehaald. Na deze uitgebreide voorbereiding verwachten wij op zijn minst weer een mooi bedrag voor stichting Foetsie voor de aanschaf van diverse schoolmaterialen.

Naast de sponsorloop worden er voor alle leerlingen van de school buiten spelletjes georganiseerd waarbij bewegen natuurlijk erg belangrijk en leuk is. In verband met de spelletjes, maar vooral de sponsorloop is een gedeelte van de Vlasstraat ( vanaf nr. 22 t/m nr. 50), een gedeelte van de Bolkafstraat ( rechts van het schoolgebouw) en de parkeerplaats van de Bolkafstraat ( bij de school) tussen 8 en 13 uur afgesloten voor alle verkeer met toestemming van de Gemeente Binnenmaas. Omwonenden zijn hierover door de school al geïnformeerd. Bereikbaarheid voor alle omwonenden is met hulp van een alternatieve route voor iedereen  gegarandeerd.

Contactinformatie:
Locatie: Omgeving basisschool De Schelf 's-Gravendeel
Organisator: OBS De Schelf


Deel dit bericht met je vrienden!