logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Onthulling oorlogsmonument'
06jun 2015

Onthulling oorlogsmonument

Zaterdag 6 juni 2015 vanaf 11:00 uur.

Het Hoeksche Waards Oorlogsmonument met daarop de namen van 10 Nederlandse en 77 geallieerde vliegtuigbemanningen die in de tweede wereldoorlog boven of in de Hoeksche waard gesneuveld zijn nadert zijn voltooiing.

De stichting Monument luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945 zal het monument in het bijzijn van o.a. 32 nabestaanden komende uit de U.S.A., Canada en Engeland op 6 juni 2015 aanvang 11.00 uur onthullen aan de Antonie Van Leeuwenhoekstraat dicht bij museum Klijn Profijt industrie terrein de Bosschen in Oud-Beijerland.

Burgemeesters en wethouders van de HW gemeenten zullen aanwezig zijn evenals afgevaardigden van de Ambassades van de landen waar de gesneuvelde bemanningen woonden.

Een ieder die daar tijd voor vrij kan maken is welkom om stil te staan dat met dit monument hen niet vergeten die door het geven van hun vaak jonge leven het mogelijk maakten om ons op 5 mei a.s. te vieren dat Nederland na 5 mei 1945 zeventig jaar in vrijheid mochten leven.

5 mei vieren is goed maar dat is nauw verbonden met 4 mei herdenken Het een kan niet zonder het ander. Vandaar dit Hoeksche Waards monument

Contactinformatie:
Locatie: Antonie van Leeuwenhoekstraat in Oud-Beijerland
Organisator: Stichting Monument luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945


Deel dit bericht met je vrienden!