logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
28mei 2015

Mee met de bevrijders

Donderdag 28 mei 2015, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De Bibliotheek Hoeksche Waard vertoont filmopnames van de bevrijding van Nederland, gemaakt door het Canadese leger. Ook is Maatje van Eck’s documentaire “herinneringen” te zien: inwoners van de Hoeksche Waard vertellen hun verhaal. Deze beelden over oorlog en bevrijding zijn op donderdag 28 mei 2015 in Bibliotheek Numansdorp te zien. 

Bezetting en bevrijding. Herdenken en vieren. Dit jaar 75 jaar geleden. De Historische Verenigingen, musea en de Bibliotheek in de Hoeksche Waard staan daarbij stil en organiseren tal van activiteiten, exposities en lezingen rond de oorlog. In Numansdorp wordt een nationale bevrijdingsfilm getoond op donderdagavond 28 mei.

Allereerst zien we de documentaire “Herinneringen” die Maatje van Eck onlangs maakte in opdracht van de gemeente Binnenmaas. In de documentaire haalt een aantal inwoners van de Hoeksche Waard herinneringen op aan de oorlogsjaren en de bevrijding.  Het camerawerk is van Gertjan Withagen.

Aansluitend wordt een bevrijdingsfilm getoond, die de Canadezen maakten toen ze ons land introkken - ook het verwoeste Willemstad - en bevrijdden. Dit zijn nationale beelden, niet uit de Hoeksche Waard. Ook zien we fragmenten uit 1946 over het laatste oorlogsjaar, de bevrijding en de wederopbouw. Deze beelden zijn niet specifiek lokaal, maar wel monumentaal en nationaal.

Donderdag 28 mei | 19.30 uur tot 21.30 uur | Bibliotheek Numansdorp | Wethouder van der Veldenweg 3 |
3281 AN Numansdorp | Toegang € 2,50 leden | € 5,00 niet-leden | Aanmelden via www.debhw.nl

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!