logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Toneelstuk Op De Bodem'
27mei 2015

Toneelstuk Op De Bodem

Van woensdag 27 mei 2015 tot en met zaterdag 6 juni 2015, vanaf 20:00,.

Op woensdag 27 mei 2015 is de première van het nieuwe stuk van het Theatercollectief Hoeksche Waard: Op De Bodem.

Net als vorig jaar weer een stuk van de Russische schrijver Maxim Gorki. Het stuk dateert van 1902. Veel beroemde gezelschappen, waaronder ook het RoTheater, hebben het gespeeld, vaak met de titel Nachtasiel.  Het Theatercollectief heeft de oorspronkelijke naam vertaald en gehandhaafd: Op De Bodem.

Tineke Van Zalinge heeft  in opdracht van onze regisseur Jan Roeland het script bewerkt. Ze gebruikte daarvoor  een volledige vertaling naast de bewerking van het RoTheater . Haar bewerking maakt het geschikt voor ons gezelschap.

Onder de bezielende leiding van Martijn Kramp zijn geweldige kostuums tot stand gekomen. Jan Roeland, bijgestaan door Gerard Laurens, heeft ons door de ontwikkeling van een productie geleid.  Oefenen, schaven, repeteren, spelen, experimenteren, improviseren, exploderen, schetsen, herschrijven en nog veel meer. Intussen hebben we allemaal vertrouwen gekregen  in een hele mooie voorstelling.

Net als Zomergasten, dat we vorig jaar speelden, heeft het stuk geen hoofdrollen. Het heeft ook geen plot. Maar er zijn wel duidelijke rollen en het is zonneklaar hoe ze zich gedragen en waarom. Gorki tekent de mensen niet zozeer mooi of lelijk, maar wel heel treffend en toch nog verrassend. Afrekenen met de gemenerik blijkt niets op te lossen, de zielenpoot neemt ongewild wraak.

Speeldata: 27-28-29-30 mei,  3-4-5-6 juni
Aanvang 20.00uur

Locatie: gelegenheidstheater De Swaensvoet, Marktveld 9, 3264 AL Nieuw-Beijerland
Toegangsprijs €12,50

Reserveren op www.theatercollectief.nl of telefonisch op 0647243546 ma t/m vrijdag 17.00-21.00 uur en zaterdag van 12.00-20.00 uur. Bezoekers kunnen ook voorafgaand aan de voorstelling een smakelijke maaltijd gebruiken, aangepast aan de voorstelling. Reserveren via de website.

Contactinformatie:
Locatie: De Swaensvoet, Marktveld 9, 3264 AL Nieuw-Beijerland
Organisator: Theatercollectief Hoeksche Waard
Website:www.theatercollectief.nl


Deel dit bericht met je vrienden!