logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Argentijnse Tango-melancholie door Trio Tangata'
17mei 2015

Argentijnse Tango-melancholie door Trio Tangata

Zondag 17 mei 2015 vanaf 14:30 uur.

Het concert van zondag 17 mei staat geheel in het teken van de Argentijnse Tango. De Concertcommissie Hoeksche Waard presenteert dan het ‘Trio Tangata’, bestaande uit Jacqueline Edeling, bandoneon, Margreet Markerink, piano, Suze Stiphout, contrabas en voor deze gelegenheid aangevuld met zangeres Jeannine Geerts.

De musici van het trio zijn reeds vele jaren gespecialiseerd in de Argentijnse tango. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc. Daarnaast speelt Trio Tangata eigen tango-composities, geschreven door de pianiste van het trio, Margreet Markerink.

Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstellingen van Trio Tangata een feest voor het oor. Samenwerking met de Nederlandse zangeres Jeannine Geerts geeft de voorstellingen extra kleur en glans.

Trio Tangata heeft al op vele podia gespeeld, van tangofestivals tot concertzalen, van Toscane tot Buenos Aires . Een reis naar Buenos Aires maakte het mogelijk om o.a. maestro Horacio Ferrer te ontmoeten en in dit hart van de tango op te treden.

Jacqueline Edeling bespeelt bijna ieder balg instrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor de tango heeft voor een complete toewijding voor de bandoneón gezorgd. Zij treedt op in bekende concertzalen, zowel in Nederland als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, in operaprojecten als ook in enkele professionele tango groepen. Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Fuego Latino en heeft haar eigen solo theater show.

Margreet Markerink specialiseerde zich na haar Klassieke studie aan het conservatorium in het componeren, arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tango muziek onder de supervisie van o.a. bandoneonist/pianist Carel Kraayenhof. Geïnspireerd door verschillende muzikale stijlen (Klassiek,  Jazz en Balkan muziek) zijn haar composities origineel zonder daarbij het tango gevoel te verliezen.
Zij won in 2008 de nationale "choclo" compositieprijs voor nieuwe tango dansmuziek met vijf eigen composities.

Suze Stiphout studeerde klassiek Contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar studie heeft ze zich verdiept in Jazz, Latin, Tango en Arabische muziek. Ze is vaste vervanger bij TrioTangata en speelt daarnaast in verschillende formaties waaronder het Tango quintet ‘Arrastre’, de theatervoorstelling ‘Vlieg’, ‘Bustan’ en the ‘Sentimentalists’.

Jeannine Geerts studeerde aan het Conservatorium in Tilburg en later solozang bij Margreet Honig aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar zij tevens de drama-(opera) opleiding volgde.

Jeannine zong vijf jaar als soliste bij de Hoofdstad Operette. Ze werkte in Duitsland aan het Operetten-Tournee Theater Hannover en zong o.a. in de opera van Krakau.

Ook op musicalgebied heeft Jeannine haar sporen verdiend. Zo was zij te zien in o.a. in de “The Sound of Music” bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Voor de rol van “barones” werd ze genomineerd als beste vrouwelijke bijrol voor de Vlaamse Musical Awards.

Het concert wordt gegeven in ‘De Drie Lelies’, Narvikstraat 1 te Puttershoek, aanvang 14.30 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun ToBe Cultuurcentrum, Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers, Stichting Streekcentrum Hoeksche Waard en het Fonds voor Geld- en Effectenhandel.

Contactinformatie:
Locatie: De Drie Lelies, Narvikstraat 1 in Puttershoek
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!