logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dodenherdenking in Binnenmaas'
04mei 2015

Dodenherdenking in Binnenmaas

Maandag 4 mei 2015.

De Nationale Herdenking op maandag 4 mei 2015 vindt in Binnenmaas plaats in ’s-Gravendeel en Heinenoord.

‘s-Gravendeel

Wethouder H.C.J. van Etten spreekt in de Nederlands Hervormde Kerk in ’s-Gravendeel, waar om 19.00 uur een bijeenkomst begint. Rond 19.45 uur start vanuit de kerk de Stille Tocht naar de oude begraafplaats aan de Kerkstraat. Daar worden om 20.00 uur de twee minuten stilte in acht genomen, waarna de kranslegging bij de oorlogsmonumenten plaatsvindt. Leerlingen van basisscholen De Schelf en de Bouwsteen werken mee aan het programma. Kijk voor het volledige programma op www.4-oranje.nl/Programma4mei.html.

Heinenoord

In Heinenoord spreekt burgemeester A.J. Borgdorff net voor 20.00 uur bij het monument Moeder aan de N217 in Heinenoord. Belangstellenden zijn vanaf 18.45 uur welkom in gebouw De Tienvoet. Daar vandaan loopt het gezelschap naar de begraafplaats aan de Oud-Heinenoordseweg. Ook daar wordt een moment stilte in acht genomen. Vervolgens vindt bij het monument Moeder de Dodenherdenking plaats. Voor het volledige programma kijkt u op de website heinenoord.weebly.com/herdenking-4-mei-2015.

Vlaggen en stilte

Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang hangt de Nederlandse vlag halfstok en zonder wimpel op het gemeentehuis en alle kerktorens in gemeente Binnenmaas.

Om 20.00 uur worden op de herdenkingsplaatsen en in de naaste omgeving twee minuten stilte in acht genomen. De kerkklokken zullen om 20.00 uur dan ook niet luiden.

 

Contactinformatie:
Locatie: Gemeente Binnenmaas


Deel dit bericht met je vrienden!