logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert door La Primavera'
23apr 2015

Concert door La Primavera

Donderdag 23 april 2015 vanaf 20:15 uur.

Op donderdag 23 april 2015 presenteert de Stichting Concertcommissie Hoeksche waard haar tweede concert in de serie 2015. In de sfeervolle Hervormde kerk te Heinenoord zal een optreden worden verzorgd door ‘La Primavera’, bestaande uit Maaike Boekholt, viola da gamba en Regina Albanez, barokgitaar en theorbe (snaarinstrument met een lange hals).

‘La Primavera’ is een ensemble dat al meer dan vijftien jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.

De naam La Primavera (Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok.  Centraal staan programma's uit Zuid-Europa die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht.

Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

Sinds haar oprichting in 1995 was La Primavera te horen op belangrijke podia en prestigieuze festivals in Frankrijk (o.a. Abbaye de Royaumont, Festival de l'Abbaye d'Ambronay), Duitsland (München, Berliner Tage für alte Musik), België (Festival van Vlaanderen Brugge/Antwerpen, Festival van Wallonie), Oostenrijk (Konzerthaus Wien; Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Portugal (Encontros de Música da Casa de Mateus), Zwitserland, Spanje, Polen (Wratislavia Cantans / Wroclaw, Warsaw Philharmonic, Bydgoszcz Philharmonic), Bulgarije (Varna Summer Festival).

La Primavera heeft verschillende radio- en televisieopnames gemaakt, o.a. voor De Concertzender, de AVRO, de VRT3, de NPS, de RTBF, de VRT TV, Radio Suisse Romande / Espace 2, Radio Classique en France Musiques.

Het concert wordt gegeven in de Hervormde kerk te Heinenoord, aanvang 20.15 uur. Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de concert commissie: www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun ToBe Cultuurcentrum, Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers, Stichting Streekcentrum Hoeksche Waard en het Fonds voor Geld- en Effectenhandel.

Contactinformatie:
Locatie: Hervormde kerk Heinenoord
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!