logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21apr 2015

Eye-openers over blindengeleidehonden

Dinsdag 21 april 2015, van 14:30 uur tot 16:00 uur.

Hoe is het om te leven met een blindengeleidehond? Dinsdag 21 april 2015 in Strijen vertelt Lotte Bloemendaal haar verhaal over blindengeleidehonden. Ze schreef er een aangrijpend boek over. De lezing wordt gecombineerd met het inloopspreekuur van Visio. 

Lotte Bloemendaal (1961) kreeg haar eerste blindengeleidehond toen ze ging studeren. Naarmate ze langer met honden werkte, ging ze meer liefde koesteren voor honden, in het bijzonder geleidehonden. Ze volgde de opleiding natuurgeneeskunde voor honden en paarden en ging werken bij Desudo Blindengeleidehonden.

Toen blindengeleidehond Mees in haar leven kwam, startte ze met een weblog over haar belevenissen. Ze beschreef niet alleen leuke gebeurtenissen, maar ook wat er niet goed ging en hoe ze daarmee omging. Op haar blog kreeg ze veel positieve reacties. Mensen herkenden zich in haar stukjes en vonden het prettig te lezen dat anderen met dezelfde dingen tobden.

Mees was nog jong toen hij plotseling ongeneeslijk ziek werd en overleed. Als eerbetoon aan Mees en om nog meer mensen een realistisch beeld te geven van het leven met een geleidehond, besloot Lotte een selectie van haar stukjes te bundelen tot een boek. De opbrengst van dit boek komt ten goede aan Stichting Desudo Blindengeleidehonden

Waar: Bibliotheek Strijen
Datum: 21 april 2015
Plaats: Stockholmplein 1, Strijen
Tijd: 14:30 tot 16:00 uur
Toegang: € 5,00 (€ 2,50 met je biebpas)

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Strijen
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!