logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Peerdedag voor paardenliefhebbers'
18apr 2015

Peerdedag voor paardenliefhebbers

Zaterdag 18 april 2015, van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Paardenliefhebbers zijn aanstaande zaterdag welkom op De Peerdegaerdt, waar verschillende clinics, maar ook ponyritjes en diverse andere kinderactiviteiten plaatsvinden.

Twee stagiaires van De Peerdegaerdt organiseren aanstaande zaterdag samen de Peerdedag. Vanuit de opleiding Paardenhouderij hebben zij de opdracht gekregen om een evenement te organiseren. Het thema van dit evenement is uiteraard ‘paard’.

Clinics

Op een paardenevenement kunnen clinics niet onderbreken. Amy Spies, studente bij het Wellant college vertelt: «Tijdens de Peerdedag organiseren we drie clinics. We hebben gekozen voor een dressuurclinic van dressuurruiter Evert de Jong. Sandra van den Heuvel geeft een clinic grondwerk en een clinic loswerk. Hiermee hebben we een gevarieerd aanbod».

Deelnemers aan de clinics hebben zich vantevoren aangemeld. Voor degenen die niet meerijden is het leerzaam om naar te kijken em mee te luisteren zodra de clinics plaatsvinden. De clinics grondwerk en loswerk zitten inmiddels helemaal vol, voor de dressuurclinic zijn nog enkele plaatsen vrij.

Voor kinderen

Voor kinderen valt tijdens de Peerdedag ook veel te beleven. «Naast het bewonderen van de mooie Friese paarden met lange manen op De Peerdegaerdt, kunnen de kids meekijken bij de clinics, pony’s poetsen en uiteraard zelf ook rijden tijdens de ponyritjes. Verder hebben we nog een knutselhoek, waar kinderen terecht kunnen om cupcakes voor paarden te maken, eieren te beschilderen en insectenhotels te maken. We rekenen op een gezellige dag met mooi weer», aldus Demi Kaak, studente van het Edudelta college.

Op de speciaal opgerichte Facebookpagina Peerdedag is meer informatie te vinden.

Bloesemdag

Tegelijk met de Peerdedag organiseert De Peerdegaerdt de bloesemdag. Die dag is de boomgaard speciaal gereserveerd voor degenen die het adoptieplan van De Peerdegaerdt omarmd hebben.

Frans Jansen vertelt adoptiehouders tijdens de bloesemdag meer over het voorjaar en de bloesemperiode van de boomgaard. Hij vertrekt om 11h00 en om 14h00 richting de boomgaard en gaat daar in op de verschillende werkzaamheden die gedaan zijn en de bijzondere kenmerken en wetenswaardigheden van een bloeiende boomgaard.

Het verhaal over de bloemetjes en bijtjes komt letterlijk tot leven. Ook ontbreekt het binoculair niet, om andere actieve insecten op te kunnen sporen. Genoeg bijzondere details om mooie foto’s van te maken.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:http://www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!