logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Huiskamertheater in De Opkamer'
29mrt 2015

Huiskamertheater in De Opkamer

Zondag 29 maart 2015, van 15:00 uur tot 17:00 uur.

Zondag 29 maart 2015 tussen 15.00 en 17.00 uur gaat het huiskamertheater Opkamerbreed weer van start in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam.

Tijdens het zeer afwisselende programma onder leiding van Eelse Bies komen kunst, theater, poëzie, dialect en cabaret aanbod. In een vraaggesprek met kunstenaars Gerard Bogaerds en Dora de Bruin wordt ingegaan op  hun werk, hun inspiratiebronnen en de toegepaste technieken. Arie Biemans zal in het dialect aandacht besteden aan de vroeger in de Hoeksche Waard 'wereldberoemde' landlopers, terwijl Aukje Vader uit Oud-Beijerland enkele van haar gedichten zal voordragen.Bianca van Brummen en Tamara van Zomeren van het Theater Collectief Hoeksche Waard, spelen, geïnspireerd door Koot en De Bie, de dialoog “Der Bahnhof”. De beide zussen herdenken een “heldendaad” daarbij zoekend naar de juiste of tegengestelde richting naar het station: “Das ist die vraag.”

Na de stapauze met een eigengebakken versnapering zal Arie de Bruin, ooit betrokken bij de opleiding van PABO studenten te Rotterdam en inspirator van het studentencabaret Framboos , optreden als cabaretier waarbij vele herkenbare situaties uit onderwijs en opvoeding, vaak op humoristiche wijze aan de orde komen. Situaties waarbij het kind en de leraar altijd centraal staan. Naast cabaretier is hij colomnist, schrijver van diverse pedagogische boeken, gedichten en componist van vele liedjes.

De entreeprijs is €10,00. Van te voren reserveren is noodzakelijk. Dat kan via eelsebies@gmail.com of via 06 38928155.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Website:http://www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!