logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Help een handje mee op De Peerdegaerdt'
21mrt 2015

Help een handje mee op De Peerdegaerdt

Zaterdag 21 maart 2015 vanaf 10:00 uur.

Wie het leuk vindt om een handje mee te helpen met het uitbreiden van het natuurbelevingspad kan zaterdag 21 maart tijdens NL DOET terecht op Landgoed De Peerdegaerdt in Strijen.

NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen en zetten zich vrijwillig in voor organisaties, die door NL DOET net dat beetje extra kunnen doen.

De Peerdegaerdt wil op deze bijzondere dag haar natuurbelevingspad aanleggen.Het natuurbelevingspad richt zich op de aanwezige flora en fauna op De Peerdegaerdt. Door op avontuur te gaan over het natuurbelevingspad kom je in contact met de natuur. Voor iedereen is het een interessant en educatief pad. Kinderen  worden gestimuleerd de natuur te ontdekken en spannende dingen te doen zoals een insectenhotel bouwen,  grondmonsters nemen of een eetbare tuin maken.

«Tijdens NL Doet gaan we het pad verder uitbreiden, tegelijkertijd richten we ons op de typische voorjaarsklussen die zich langs het pad voordoen, zoals snoei- en plantwerk,» aldus Hèlen Sturm van Landgoed De Peerdegaerdt.

Programma NL DOET 2015 op De Peerdegaerdt

Tijdens NL DOET op 21 maart aanstaande zal het natuurbelevingspad verder worden uitgebreid, nadat de basis de afgelopen jaren gelegd is. Maar ook aan de natuur in eigen tuin is gedacht, deelnemers kunnen namelijk een insectenhotel voor de eigen tuin bouwen.

Wietske Wolf, één van de initiafnemers en landschapsarchitecte hierover: “Veel insecten zijn voor de mens en de natuur nuttig: ze bestuiven bloemen en bestrijden insecten. Zonder bestuiving zouden er helemaal geen groenten en vruchten zijn. In hun hotel kunnen de insecten overwinteren en in de zomer vinden zij er een nestplaats.”

NL Doet op De Peerdegaerdt in Strijen start zaterdag 21 maart om 10.00 uur met koffie en thee. Hierna volgt een korte uitleg over de Peerdegaerdt. Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Natuurlijk verzorgt De Peerdegaerdt voor haar NL Doet deelnemers een biologische lunch met heerlijke soep, om na een ochtend hard werken weer op kracht te komen. Met het Peerdegaerdts dubbelsapje zal rond 16.00 uur het programma worden afgesloten.

Voorjaar in volle gang

Op De Peerdegaerdt is het voorjaar inmiddels in volle gang en loopt de eerste bloesem al uit.  «Prachtig om te zien. We hopen op een goede opkomst aan deelnemers. Wij willen de deelnemers een mooie beleving meegeven en zien hun graag nog eens terug op een van de vele activiteiten op de Peerdegaerdt. We vinden het ook erg leuk dat een aantal deelnemers aan onze Natuurwerkdag zich ook weer hebben opgegeven voor NL Doet”, aldus Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt.

Aanmelden

Ook enthousiast geworden om mee te doen op De Peerdegaerdt? Meld je dan aan via http://bit.ly/NLDOET2015DPG, of stuur een mailtje naar info@peerdegaerdt.nl. Deelname individueel is mogelijk, maar kan natuurlijk ook met vrienden, collega’s of een vereniging.

Contactinformatie:
Locatie: De Peerdegaerdt in Strijen
Organisator: Stichting Landgoed de Peerdegaerdt
Email:info@peerdegaerdt.nl
Website:http://www.peerdegaerdt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!