logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Paleografie (oud schrift)'
14mrt 2015

Workshop Paleografie (oud schrift)

Zaterdag 14 maart 2015, van 10:45 uur tot 15:30 uur.

Mensen die al een aantal jaren ervaring hebben in de genealogie en zich willen gaan bekwamen in het transcriberen van oude documenten, kunnen veel leren van de workshop Paleografie.

Deze workshop wordt gegeven door Leonard van Kessel op zaterdag 14 maart 2015. Ook geïnteresseerden in genealogie en paleografie zijn uiteraard van harte welkom.

Wie al vaker onderzoek heeft gedaan in archieven, heeft ze waarschijnlijk al eens gezien, de vergeelde documenten met soms schitterende, maar juist vreemdsoortige onherkenbare kriebels en krullen. Het lezen van deze teksten kan een probleem vormen voor genealogen.

Er komen in deze workshop enkele documenten ter sprake die men bij een archiefbezoek wellicht links laat liggen, wanneer men het lezen van het oude schrift niet machtig is.Het is belangrijk om te achterhalen wat er daadwerkelijk in de documenten staat beschreven.

Niet alleen ‘het gekriebel’ moet de genealoog kunnen lezen, maar hij moet ook overweg kunnen met veel voorkomende afkortingen en interpuncties. Het interpreteren van de zinsbouw en het vertalen van de afkortingen zijn ook onderdeel van de workshop.

De workshop wordt gehouden op 14 maart in de boerderij Oost-Leeuwenstein, Dorpstraat 13, 3274 BB Heinenoord en duurt van 10.45 tot 15.30 uur.

Deelname kost € 15,00 inclusief koffie/thee.

De workshop kan doorgang vinden bij minimaal 8 en maximaal 16 inschrijvingen.

Bij de workshop wordt een werkboek aan u uitgereikt, dat als naslagwerk gebruikt kan worden.

Aanmelden via www.museumhw.nl, per email info@museumhw.nl of telefonisch 0186-601535 (di t/m vr) tijdens kantooruren.

Contactinformatie:
Locatie: Boerderij Oost-Leeuwenstein, Dorpsstraat 13, Heinenoord
Organisator: Museum Hoeksche Waard
Email:info@museumhw.nl
Website:www.museumhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!