logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Hoeksche Art in gemeentehuis Binnenmaas'
11mrt 2015

Expositie Hoeksche Art in gemeentehuis Binnenmaas

Van woensdag 11 maart 2015 tot en met vrijdag 24 april 2015.

Van 11 maart tot en met 24 april 2015 presenteert een vijftal kunstenaars van het kunstenaarscollectief Hoeksche Art hun werk in het gemeentehuis van Binnenmaas. De officiële opening van de expositie is op dinsdag 17 maart om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

In februari 2014 hebben de kunstenaars van het “Polderrondje”, een kunst- en atelierroute in de Hoeksche Waard, besloten zich anders te gaan profileren en zich tweemaal per jaar op één locatie te presenteren. Bij de nieuwe start hoorde een nieuwe naam: Hoeksche ART. De deelnemende kunstenaars zijn: Lida Blokland, Hetty Dalm, Annette van Driel-Kluit, Dis Groenhoff en Annemieke Vonk.

Deze dames zijn stuk voor stuk geen onbekenden in de Hoeksche Waard. Annemieke Vonk is inmiddels bijna beroemd om haar weidse vergezichten van de luchten in de mooie polder. Vaak simpelweg gezien vanuit haar atelier in ’s Gravendeel blijven de “sky impressions” steeds weer verrassen door kleurgebruik en licht.

Lida Blokland verrast met vet geschilderde bloemmotieven en even verrassend stedelijk aandoende taferelen: mensen in bars en op straat. Deze bijna intieme kijk op het leven doet denken aan het beroemde schilderij “Nighthawks” van de Amerikaanse schilder Edward Hopper.

Het werk van Annette van Driel – Kluit is een explosie van kleur en beweging, de verf spat van het doek, de felle vrolijke kleuren zijn perfect in balans. Maar ook haar meer figuratieve werk, grote imposante tulpen op een egale ondergrond, zijn bijzonder.
Hetty Dalm is naast haar keramiek, bijna verstilde vormen van onbewerkte klei, steeds meer bezig met schilderen. Op deze expositie is haar laatste werk te zien.

Dis Groenhoff heeft al vaker laten zien dat zij in staat is om textiel en keramiek samen te laten gaan in een interessante interactie. De winterschalen met gebreide elementen blijven boeien. Kleurgebruik en textuur sluiten naadloos aan en leveren steeds weer een verrassend beeld op.

De expositie wordt op 17 maart geopend door San Vermaas, medewerker kunstzaken van de gemeente. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het  Jazz au Foyer combo.

De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van 11 maart tot en met vrijdag 24 april 2015 op, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!