logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
07mrt 2015

Boekenweek: te gek voor woorden

Van zaterdag 7 maart 2015 tot en met zondag 15 maart 2015.

De jaarlijks terugkerende feestelijke boekenweek heeft dit jaar waanzin in de literatuur als thema. Te gek voor woorden is het motto.

De Bibliotheek pakt flink uit, onder meer met een lezing van de “te gekke” schrijfster Renske de Greef. Dit refereert naar de talloze boeken die gecomponeerd zijn rond gekke situaties in de breedste zin. De boekenweek is 7 maart t/m zondag 15 maart.

Op donderdagochtend 12 maart is Renske de Greef te gast in Bibliotheek Oud-Beijerland. Renske (1984) is schrijfster en columniste. Op haar achttiende kwam haar columnbundel Lust uit. Hierop volgde Ja/Nee, dat ze schreef met Jan Hoek. In 2007 verscheen haar eerste roman, Was Alles Maar Konijnen. Vier jaar lang gooide Renske de Greef hoge ogen als vaste columniste voor NRC-next.

De schrijfster is te gast in Oud-Beijerland in de Lindenhoeve. Aanvang 10.45 uur – vanaf 11.45 uur is gelegenheid om vragen te stellen en een gesigneerd boek te kopen. Kosten: 7,50 met je biebpas en 10,00 zonder biebpas.

Speciaal ter ere van de boekenweek deelt de bibliotheek boekenweekbundels uit – zolang de voorraad strekt. In deze cadeaubundel van de bibliotheek nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart, Christine Otten, Myrthe van der Meer, Arend Jan Heerma van Voss en nog vele anderen de lezers mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring.

Op de multitouchtafels is een mooie boekenweekpresentatie te zien in vier vestigingen. Meerdere boekencovers  –  in de vorm van een zoekspel -  rondom het thema zijn te zien, waarbij het de kunst is de verschillen aan te wijzen.

Wie bij de boekhandel in deze week een boek koopt krijgt het Boekenweekgeschenk. Met dit Boekenweekgeschenk in de hand kan op zondag 15 maart de hele dag vrij gereisd worden met de NS. Dimitri Verhulst schrijft het  Boekenweekgeschenk  2015.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!