logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pianorecital door Daria van den Bercken'
05mrt 2015

Pianorecital door Daria van den Bercken

Donderdag 5 maart 2015 vanaf 20:15 uur.

Op donderdag 5 maart start de concertserie 2015 van de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard met een recital door de Nederlandse pianiste Daria van den Bercken.

Daria van den Bercken kreeg in 2012 de volle aandacht van de klassieke muziekwereld met het project ‘Handel At The Piano’. Via video’s, concerten, alternatieve podia en platforms bereikte ze zowel liefhebber als nieuw publiek met de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel.

De enthousiaste ontvangst van ‘Handel At The Piano’ in binnen- en buitenland leidde onder andere tot de prestigieuze Amsterdamprijs 2012, (inter)nationale concerten en een cd-release bij Sony Classical. Naast haar concerten ontwikkelde Daria ‘Talk & Play’, waarin ze met het publiek muziek onder de loep neemt en hen vraagt onbevangen te luisteren. Ze presenteert deze vorm aan universiteiten en bedrijven.

Daria speelde onder andere met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin en Shi-Yeon Sung. In de komende seizoenen gaat zij nieuwe samenwerkingen aan met o.a. het Los Angeles Chamber Orchestra. Daria rondde haar studie af in Bloomington, Indiana (USA, 2002) en aan het Amsterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja en Naum Grubert.

Daria is een regelmatig terugkerende gast in het Concertgebouw Amsterdam. Ze won de Concertgebouw Vriendenkrans Prijs 2005 en de Dutch Classical Talent Award 2006. In 2008 won zij deze prijs opnieuw, nu voor de kamermuziekformatie met Karin Strobos, mezzosopraan en Felicia van den End, fluit.

Daria heeft onder andere opgetreden op het Virada Cultural Festival in São Paulo en het International Gergiev Festival in Rotterdam. In de zomer van 2014 verscheen ze op de Henley en Petworth Festivals in London, als ook op Festival Palermo Classica op Sicilië. Haar nieuwe cd verschijnt in dit voorjaar bij Sony Classical.

Op het programma staan o.m. Mozart (K280, K331 en fantasie c-klein K396), Skrjabin (selectie preludes op.11) en Chopin (beide nocturnes op.27 en Scherzo nr.2).  

Het concert wordt gegeven in de Gereformeerde kerk, Spui 10, Strijen, aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de nieuwe site van de concert commissie, www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun ToBe Cultuurcentrum, Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers, Stichting Streekcentrum Hoeksche Waard en het Fonds voor Geld- en Effectenhandel.

Contactinformatie:
Locatie: Gereformeerde kerk, Spui 10, Strijen
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!