logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in gemeentehuis Korendijk'
04mrt 2015

Expositie in gemeentehuis Korendijk

Van woensdag 4 maart 2015 tot en met donderdag 30 april 2015.

In de periode maart en april 2015 is de benedenverdieping van het gemeentehuis van Korendijk het decor van het werk van beeldend kunstenaar Lucie van der Plas uit Zoetermeer.

Lucie

Na een jarenlange loopbaan als activiteitenbegeleider in de zorg heeft Lucie het roer omgegooid en het tekenen en schilderen weer opgepakt. In 2005 is zij een academieopleiding gaan volgen om haar eigen bron en verdieping te leren vinden. Eerst een jaar aan de Nieuwe Academie in Utrecht en daarna de drie jarige academieopleiding bij beeldend kunstenaar Marian Filarski. In augustus 2009 heeft zij deze opleiding afgerond met een expositie in Galerie Brood en Banket in Heerewaarden (in de Bommelerwaard).

Inspiratie

Na een reis in Nieuw Zeeland in 2006 is Lucie bijzonder geïnspireerd geraakt door de prachtige (soms nog ongerepte) natuur en vooral de fraaie kleur van het water. De geweldige ervaring van overrompeling, ontroering, schoonheid, ruimte, maar vooral het gevoel van oneindigheid speelt nog steeds een factor in haar werk.”

Met haar schilderwerk gaat Lucie meestal uit van de werkelijkheid: de natuur is haar grootste inspiratiebron. Lucie gaat, afhankelijk van haar stemming, figuratief of abstract te werk. Zij wil haar gevoel uiten door het kleurgebruik en het gebruik van diverse soorten technieken. De vrijheid hierin is voor haar heel belangrijk.

Benieuwd naar haar werk en de bezieling waarmee Lucie haar ideeën gestalte geeft? Kom dan naar de gemeente Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil. U bent van harte welkom!

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Korendijk, Voorstraat 31 Piershil
Organisator: Gemeente Korendijk
Website:www.korendijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!