logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Collecte Amnesty International'
02mrt 2015

Collecte Amnesty International

Van maandag 2 maart 2015 tot en met zaterdag 7 maart 2015, van 10:00 tot 20:00 uur.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2015 voor de dertiende keer een landelijke collecte. In ’s-Gravendeel (en vele andere dorpen in de gemeente Binnenmaas) zullen de collectanten van 1 tot en met 7 maart 2015 de straat op gaan.

Vorig jaar werd tijdens de collecte in de gemeente ’s-Gravendeel 2475 euro opgehaald. In 2014 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd € 1,62 miljoen opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty. 

Waarom collecteren?

Met het geld dat tijdens de collecte bijvoorbeeld wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Ales Bialiatski. 

Op 21 juni 2014 werd de Wit-Russische mensenrechtenverdediger Ales Bialiatski onverwacht vrijgelaten, na drie jaar in de gevangenis gezeten te hebben. Hij zat een gevangenisstraf van vierenhalf jaar uit vanwege zijn betrokkenheid bij Viasna. Deze mensenrechtenorganisatie ondersteunt slachtoffers van schendingen en verzamelt informatie over de mensenrechtensituatie in het land. 

Amnesty voerde uitvoerig actie voor de vrijlating van Bialiatski in 2013. Later gaf hij aan dat hij mede door de druk vanuit Amnesty is vrijgelaten.

Missie Amnesty

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Contactinformatie:
Organisator: Amnesty International


Deel dit bericht met je vrienden!