logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Profvoetballer Levi Risamasu spreekt in ’s-Gravendeel'
01mrt 2015

Profvoetballer Levi Risamasu spreekt in ’s-Gravendeel

Zondag 1 maart 2015 vanaf 17:00 uur.

Zondag 1 maart 2015 spreekt profvoetballer / evangelist Levi Risamasu in de Gereformeerde Ontmoetingskerk in ’s-Gravendeel.
Wat moet je je hier nu bij voorstellen? Kan iemand nu voetballen én het evangelie uitdragen, ligt dit in elkaars verlengde of sluit dit elkaar juist uit?

Levi doorliep het jeugdelftal bij Feyenoord, speelde daarna in het tweede, maar koos in het seizoen 2001/02 voor NAC Breda. Daarna vertrok hij naar AGOVV Apeldoorn. Zijn verdere voetbalcarrière bracht hem daarna naar Excelsior.

Levi weet al jong wat hij wil: profvoetballer worden én evangelist. Maar tegen de tijd dat hij een droomcontract bij NAC krijgt, is hij zijn geloof inmiddels verloren. Een blessure zet Levi weer met de beide benen op de grond. Nu staat zijn geloofsverhaal in de nieuwe Sportbijbel, samen met de getuigenissen van vier andere sporters.

De Sportbijbel (en initiatief van Geloofshelden), is gedrukt in pocketformaat, "zodat je hem kunt meenemen in je trainingsjas". Naast het Nieuwe Testament bevat de Sportbijbel getuigenissen van de (ex-)topsporters. En daar blijkt dat Levi's ervaring - dat geloven in de verdrukking komt als je topsporter wordt - niet op zichzelf staat. Ook andere (ex-)topsporters noemen dit in hun getuigenissen. Gaan geloof en sport zo moeilijk samen? Levi: "Ja, maar als je echt radicaal bent, is het één van de mooiste plekken om je geloof te uiten”.
En dan nog iets wat Levi over zichzelf zegt:

“Als ik kijk naar mijn tijd als voetballer dan is dat vooral anders zijn. Tegen de verwachting in handelen. Bijvoorbeeld als de trainer je op de bank zet gebeurt het vaak dat men gelijkgestemden vindt om dan over de trainer te roddelen en zeggen dat hij er niets van snapt. Maar juist op zulke momenten komt het er op aan hem te eren en te respecteren door niet daarin mee te gaan. En zo ging dat op veel manieren in de omgang met mijn teamgenoten.” Geldt dit misschien ook voor korfballers, tennissers, basketballers…..

Tenslotte nog iets dat we al Googlelend (wat een woord hé) tegenkwamen:
De sporter Levi Risamasu (voetbal) komt getuigen hoe sport en geloven in God te combineren is. Met een duidelijke missie willen de sporthelden andere (sport)harten bij het kruis brengen en winnen voor Jezus. Kijk ook eens op www.geloofshelden.nl voor nog meer informatie.

De dienst begint om 17.00 uur in de Gereformeerde Ontmoetingskerk aan de Vlasakker 2 in ’s-Gravendeel. Aan de hand van Lukas 15 : 11- 24 werkt Levi het thema “De fantastische vader” uit. En zoals altijd: muzikale omlijsting door de band ‘Revival’. Na afloop kunt u onder het genot van een kopje koffie, thee of fris en een broodje nog even gezellig napraten. Spreekt u Levi dan gerust aan, hij komt voor U allen!

Welkom!

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Gereformeerde kerk 's-Gravendeel
Website:http://www.ontmoetingskerksgravendeel.nl


Deel dit bericht met je vrienden!