logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
18feb 2015

Workshop buikligging stimuleren bij baby’s in Heinenoord

Woensdag 18 februari 2015, van 11:00 uur tot 11:45 uur.

Vanaf de geboorte kunnen kindjes al gestimuleerd worden om te bewegen. Je legt het kindje als het wakker is even op de buik en je leert het kindje om het hoofdje op te tillen, waardoor veel spiertjes sterker worden.

Om de buikligging van baby’s te stimuleren, geeft kinderfysiotherapeut Ellen Rietveld op 18 februari een workshop in de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Ellen Rietveld laat ouders zien op welke manieren ze de buikligging van hun kindje kunnen oefenen. Kinderen die veel op de buik liggen wanneer ze wakker zijn, hebben een vlottere motorische ontwikkeling dan kinderen die weinig op de buik liggen. Ook is buikligging goed ter preventie van een afgeplat achterhoofdje. Naast de verschillende manieren van buikligging wordt er ook kort ingegaan op een fijne manier van tillen. Er zal gedemonstreerd worden wat de voordelen zijn van de verschillende manieren van tillen.

De workshop wordt tweemaal gegeven:

  • 18 februari van 9:15 tot 10:00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland
  • 18 februari van 11:00 tot 11:45 uur in de Bibliotheek Heinenoord

De toegang is gratis. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier op www.debhw.nl of in een van de bibliotheekvestigingen.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Heinenoord
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!