logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
29jan 2015

Breng je leven in balans

Donderdag 29 januari 2015, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Omgaan met stress, bewustzijn en mindfulness. Dat zijn de ingrediënten van de lezing van Paul Smit in Bibliotheek Numansdorp op donderdag 29 januari.

Speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit zal de veelgevraagd spreker en filosoof alle ins & outs van mindfulness naar voren brengen.

Je kan mindfulness op veel manieren beschrijven, maar in de kern draait mindfulness altijd om aandacht en acceptatie. Eenvoudig gezegd: aandacht schenken aan wat er gebeurt in het nu, zonder (ver)oordelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mindfulness samenhangt met persoonlijk welbevinden en dat mindfulness te leren is. Maar wat is nu eigenlijk mindfulness en hoe kan je dat leren?

Deze vragen worden begrijpelijk en met humor beantwoordt door Paul Smit, cabaretier en filosoof. Smit is een veel gevraagd spreker en als geen ander weet hij zijn publiek mee te voeren in de wereld van spiritualiteit. Hij schreef meerdere boeken over onderwerpen als bewustzijn, liefde en verlichting.

De maand van de spiritualiteit is dit jaar van 9 januari tot en met 8 februari 2015. Thema van de maand van de spiritualiteit  is Het gelukkige lichaam.  De oude Romeinen zeiden het al: mens sana in corpore sano (een gezonde geest in een gezond lichaam). Hoe je het ook wendt of keert: wie streeft naar spiritueel inzicht zal ook lichaam en geest in balans brengen.

Donderdag 29 januari | 19.30 tot 21.30 | Bibliotheek Numansdorp | Weth. Van der Veldenweg 3 | 3281AN NUMANSDORP | (0)186653432 | Toegang: € 7,50, en € 5,00 met je biebpas | vooraf aanmelden via het inschrijfformulier op www.debhw.nl of in de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!