logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Trio PARNASSE'
11dec 2014

Concert Trio PARNASSE

Donderdag 11 december 2014 vanaf 20:15 uur.

De concertserie 2014 van de Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard wordt afgesloten op 11 december 2014 met een optreden van het Trio PARNASSE.

Een concert dat wordt gegeven door drie bevlogen musici, spelend met vijf instrumenten. Het trio bestaat uit Janneke Zegveld, viool/altviool, Mark Snitselaar, klarinet/basklarinet en Wouter J. Bakker, piano.

Janneke Zegveld studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Emmy Verheij, Chris Duindam en Eeva Koskinen. Later rondde zij haar studie Kamermuziek af bij Annemiek Corstens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Mark Snitselaar studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij o.a. Andrew Marriner en Charles Neidich. Basklarinetlessen volgde hij bij Henri Bok en Davide Lattuada.

Wouter J. Bakker  studeerde Piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zijn docenten waren Håkon Austbø, David Kuyken, Alan Weiss en Willy Muller. In  2005 voltooide hij de Voortgezette Kunstopleiding Muziek, cum laude. In 1995 debuteerde hij zowel bij de radio als op televisie. In 1997 volgden de eerste solo cd-opnames (Erasmus – Cum Laude) met werk van George Gershwin. Hij behaalde prijzen op verschillende concoursen, waaronder het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours.

Acht jaar speelden ze reeds samen om daarna verder te gaan als Trio PARNASSE. Inderdaad vernoemd naar die bruisende wijk in Parijs, maar ook naar een spetterende compositie van Darius Milhaud, waarmee het trio al jaren haar visitekaartje afgeeft.

Puttend uit vier eeuwen muziekgeschiedenis, verrast dit driekoppige ensemble telkens opnieuw met opmerkelijke programma’s en nieuwe werken. Kortom een trio met ervaring, waarvan het speelplezier van de lessenaars spat.

Op het programma staan o.m. het beroemde “Kegelstatt”  trio, KV 498 van W.A. Mozart en een aantal delen uit “Acht Stücke”, opus 83 voor klarinet, altviool en piano van Max Bruch. Het concert wordt afgesloten met twee werken van Astor Piazzolla.

Plaats van handeling is de Gereformeerde kerk, Spui 12 te Strijen. Aanvang: 20.15 uur

Toegangsprijzen: €  13,00; leerlingen ToBe, studenten/scholieren € 5,00

Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000 en via de nieuwe site van de concert commissie, www.cchw.nl

Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van RABO Stimuleringsfonds, ToBe Cultuurcentrum, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers en Fonds voor de Podiumkunsten.

Contactinformatie:
Locatie: Gereformeerde kerk, Spui 12 te Strijen
Organisator: Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard
Website:http://www.cchw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!