logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
18nov 2014

Start leesgroep filosofie in Regio Oud-Beijerland

Dinsdag 18 november 2014 vanaf 10:00 uur.

In samenwerking met De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert Stichting Senia op dinsdag 18 november 2014 om 10.00 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep filosofie.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Bibliotheek Hoeksche Waard, vestiging Oud-Beijerland. De toegang is gratis en vrijblijvend en ook toegankelijk voor belangstellenden vanuit de overige vestigingen van De Bibliotheek Hoeksche Waard.

Veel mensen willen zich verdiepen in filosofie en de achtergrond van maatschappelijke kwesties. Een manier om dat te doen is via leesgroepen. De landelijke organisatie Senia is initiatiefnemer om ook in de regio, waarin De Bibliotheek Hoeksche Waard vestigingen heeft, leesgroepen filosofie op te richten.

Leesgroepen van Senia maken een keuze uit een boekenlijst, en bespreken elke 5 à 6 weken een boek aan de hand van door deskundigen opgestelde discussievragen. Door deze vragenlijst is een boeiend gesprek gegarandeerd zonder dat de discussie verzandt. De discussievragen vervangen een vaste docent of gespreksleider.

De boekenlijst is in te zien op de website van Senia, www.senia.nl/filosofie. Bij de oprichting van deze groepen probeert Senia enerzijds groepen te vormen waar de nadruk ligt op het bespreken van (eigen) levensvragen, en andere groepen waarin de theorie van de filosofie meer centraal staat. Bij voldoende belangstellenden is er ook de mogelijkheid om in verschillende woonplaatsen een groep te starten.

De kosten voor deelname aan een leesgroep van Senia zijn éénmalig een inschrijfgeld van 5,00 euro en daarna 32,50 euro per persoon per jaar. (Zie ook www.senia.nl)

Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij de vestigingen van De Bibliotheek Hoeksche Waard of bij Stichting Senia e-mail: info@senia.nl  tel. 0570-562656. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom!

De bijeenkomst vindt plaats in de vestiging Oud-Beijerland, Steenenstraat 24.

Dinsdag 18 november | 10:00 uur| Bibliotheek Oud-Beijerland | Steenenstraat 24 | 3262 JM | Numansdorp | tel: 0186 613782

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!