logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Henk P Vandenberg exposeert simultaan'
11nov 2014

Henk P Vandenberg exposeert simultaan

Van dinsdag 11 november 2014 tot en met donderdag 1 januari 2015.

De Hoekschewaardse kunstenaar Henk van den Berg exposeert vanaf 11 november tot begin januari in gemeentehuis Binnenmaas en bij Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam.

Gedurende de laatste maanden van het jaar is er in Maasdam een bijzondere expositie te zien. Bijzonder omdat deze kunstenaar op twee locaties tegelijkertijd zijn werk laat zien. Maar ook omdat het indrukwekkende oeuvre van Vandenberg slechts zelden zo uitgebreid te zien is geweest in de Hoeksche Waard. In het Gemeentehuis worden zijn grote monumentale schilderwerken op doek gepresenteerd, terwijl op loopafstand van het gemeentehuis, in Galerie de Opkamer, Merwedestraat 21 in Maasdam het kleinere, meer intieme werk op papier te zien is.

Henk P Vandenberg schildert op formaat, zijn doeken zijn indrukwekkend en monumentaal. Vaag herkenbare landschappen, nachtelijke hemels en besneeuwde bossen op groot formaat. De stilte in deze geschilderde wereld zorgt ervoor dat de toeschouwer in het werk wordt getrokken. En daar, tussen de besneeuwde bomen, ervaart men de rust die het werk uitstraalt. Deze verstilling is ook aanwezig in het kleinere werk, dat door de intimiteit ervan dan ook weer ontroerend is.

De expositie wordt op dinsdag 11 november om 19.00 uur in De Opkamer geopend door burgemeester Borgdorff. De inloop is vanaf 18.30 uur. Na de opening wordt een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. Hier wordt de opening afgerond met een hapje en een drankje. Het gitaarduo Leen van der Vinde en Jan van der Wall zal op beide locaties zorgen voor de muzikale omlijsting.

Contactinformatie:
Locatie: Gemeentehuis Binnenmaas
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!