logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08nov 2014

Hoeksche Waards concertfestival

Zaterdag 8 november 2014 vanaf 18:00 uur.

Op zaterdag 8 november 2014 wordt voor de eerste maal het Open Hoekschewaards Concertfestival gehouden.

Een concertfestival in de Hoeksche Waard is jaren een begrip geweest. Het muzikale peil van de deelnemende verenigingen was altijd zeer hoog en juryleden kwamen graag naar de Hoeksche Waard.

Het festival verdween echter na 2010. Het aantal deelnemers werd minder, onder andere doordat Harmonie Oud-Beijerland en Onderling Genot Strijensas ophielden te bestaan en er waren verenigingen die een andere invulling van de muzikale kalender wilden.

Aanhangers van het festival waren er echter ook en nu, na vier jaar, hebben Da Capo Heinenoord en Crescendo Zuid-Beijerland gezamenlijk besloten het festival weer te gaan organiseren.

Beide verenigingen willen weer dat het festival een begrip wordt in de Hoeksche Waard, en we hopen dat in de komende jaren vele verenigingen de weg vinden richting ons festival, aldus Arie van Gemert namens de organisatie.

Na afloop van het festival zal besloten worden of er ieder jaar een festival gaat komen, of dat we er een tweejaarlijks evenement van maken.

Voor de eerste editie van dit festival hebben zich aangemeld Volharding Goudswaard, Maasmuziek Puttershoek, Rijnmondband Rotterdam, Da Capo Heinenoord en Crescendo Zuid-Beijerland.

Van Gemert: We zijn blij met het feit dat er vijf orkesten op ons festival gaan optreden. Het is mooi dat er vier orkesten uit de Hoeksche Waard bij zijn.

Alle orkesten spelen een inspeelwerk, gevolgd door een keuzewerk en een verplicht werk uit de divisie waarin ze uitkomen. Dit alles zal worden beoordeeld door de beide juryleden Ben v.d. Waarssenburg en Bauke Schut. Aan het einde van het festival wordt de puntenbeoordeling bekend gemaakt.

De organisatie hoopt met dit festival uiteindelijk een landelijke waardering te krijgen, zodat in de toekomst deelnemende verenigingen niet meer verplicht eenmaal in de vijf jaar naar een landelijk concours hoeven te gaan.

Het festival vindt plaats in Sporthal De Tienvoet in Heinenoord en het begint om 18.00 uur.

De organisatie hoopt dat de verenigingen de nodige supporters meenemen en hoopt ook vele Hoekschewaardse muzikanten te mogen begroeten.

De entree is 3 euro inclusief programma.

Contactinformatie:
Locatie: Sporthal De Tienvoet Heinenoord
Organisator: Da Capo Heinenoord en Crescendo Zuid-Beijerland


Deel dit bericht met je vrienden!