logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
22okt 2014

Workshop We maken er een potje van

Woensdag 22 oktober 2014.

Stichting Archeologie Hoeksche Waard heeft een speciale scherventafel en gaat samen met het publiek in Heinenoord puzzelen en plakken om te kijken of de scherven tezamen een mooie vaas, kruik, pot of bord vormen.

Reconstrueer het verleden onder het motto ‘maak er een potje van’. Activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar.

Geschiedenis staat (gelukkig) weer in de belangstelling. Dat geldt zeker voor de geschiedenis van eigen stad, dorp of streek. Elke maand organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard een historische activiteit.

Op woensdag 22 oktober wordt in samenwerking met de Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAH) en het Museum Hoeksche Waard een workshop in het Hof van Assendelft gegeven.

Vrijwilligers van SAH brengen scherven mee van kookpotten, borden en schalen, gevonden in de Hoeksche Waardse bodem. Samen met hen kan je proberen hiervan weer ' een potje ' te maken. Je kan dan ervaren hoe een archeoloog moet puzzelen om uit de scherven het oorspronkelijke voorwerp te reconstrueren. Dat het niet altijd lukt, mag duidelijk zijn.

De workshop is bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar. Na afloop mogen kinderen een historische scherf meenemen, afkomstig uit het Provinciaal depot.

Plaats: Hof van Assendelft. Verzamelen bij de Bibliotheek Heinenoord | Dorpsstraat 13 | 3274 BB Heinenoord | +31 (0)622054062 |
Datum: woensdag 22 oktober 2014
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur

Aanmelden gewenst, dit kan via debhw.nl of in de bibliotheek of in het Museum HW

De kosten bedragen € 5,00. Leden van bibliotheek of een historische vereniging en kinderen betalen € 2,50

Kaarten kunnen ook nog op de dag zelf in het Museum HW gekocht worden

Contactinformatie:
Locatie: Verzamelen bij bibliotheek Heinenoord
Organisator: Stichting Archeologie Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!