logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Wandeling vanuit Nationaal Landschap Centrum'
12okt 2014

Wandeling vanuit Nationaal Landschap Centrum

Zondag 12 oktober 2014, van 10:30 uur tot 15:00 uur.

Na het succes van de vorige wandeling vanuit Strijensas, organiseren Mientje den Boer van ‘Hart voor Regelen’ en ‘Hans Hartmann wandelingen’ op zondag 12 oktober 2014, in samenwerking met Hoekschewaards Landschap (HWL) wandelingen en een excursie vanuit het Nationaal Landschap Centrum (NLC) in Numansdorp.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 12 oktober tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf het NLC, Veerweg 1c, 3281 LX Numansdorp.

Er zijn drie wandeltochten uitgezet; respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 14 km. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een natuurexcursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Meedoen aan de wandelingen en/of de excursie kost € 1,50 en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Voor iedere deelnemer is er een kleine attentie.

De wandelroutes voeren onder meer langs het Hollands Diep, het sfeervolle centrum van Numansdorp, natuurgebied de Oosterse Bekade Gorzen en de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen.

Deze wandeling is de tweede uit een serie van in totaal vier wandelingen in de Hoeksche Waard. De volgende wandelingen zijn op 26 oktober en 9 november.

Nationaal Landschap Centrum

Het National landschap Centrum is het tweede bezoekerscentrum van de vereniging HWL. Dit centrum richt zich vooral op het beleven van het nationale landschap de Hoeksche Waard. In de exporuimte is een nieuwe expositie te bekijken.

Ook is er de ‘Dijkenexpo’.

Bereikbaarheid startpunt

Aanbevolen route: A29 afrit 22. Ga richting Numansdorp (N487). Op N487 rechtsaf  richting ‘Havens Numansdorp’ / Golfclub Cromstrijen (Volgerlandseweg).

Vanaf hier rechthoekige bruine borden NLC (Nationaal Landschap Centrum) volgen.

Meer informatie

Meer informatie kunt u zondag 12 oktober krijgen bij het startpunt.

U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ hartmann44@zonnet.nl of Mientje den Boer/ m.denboer@hartvoorregelen.nl

Contactinformatie:
Locatie: Nationaal Landschapscentrum Numansdorp


Deel dit bericht met je vrienden!