logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
23sep 2014

Internet voor beginners

Van dinsdag 23 september 2014 tot en met dinsdag 28 oktober 2014, van 10:00 tot 11:30 uur.

In 3 lessen wegwijs op het web

Wie op internet de weg niet kent, loopt langzaam maar zeker een achterstand op. De Bibliotheek Hoeksche Waard helpt om soepel en actief te leren omgaan met internet. Een uitgelezen kans voor iedereen die digitaal bij de tijd wil blijven.

In drie avonden spijkeren twee ervaren mediatrainers de deelnemers bij. Te beginnen met zoeken op internet en emailen, komen alle kneepjes van het online verkeer aan de orde. Zowel voor de tablet als de laptop worden de lessen in de bibliotheek onder deskundige leiding doorlopen.

De eerste les gaat over de browser en zoeken op internet. Welke internetbrowsers zijn er? Wat is de adresbalk en hoe gebruik je die? Wanneer kan ik het beste Google gebruiken? En hoe verwijder je de geschiedenis? De tweede les behandelt veiligheid en cookies. De voor- en nadelen van het gebruiken van wachtwoorden worden bekeken en ook het (veilig) achterlaten van gegevens op internet. De cyclus sluit af met een les over e-mail. Hoe open ik mijn mail op een andere pc? Omgaan met webmail en outlook wordt uitgelegd. De deelnemers krijgen tips en trucs over spam en andere (on)gewenste mailberichten.

Bij de drie bijeenkomsten hoort een reader met alle informatie, zodat de deelnemers thuis nog eens kunnen oefenen. Voorwaarde is dat bezoekers zelf al een beetje met de muis kunnen omgaan en eventueel hun eigen laptop of tablet meenemen.

De internetlessen voor beginners zijn in de Bibliotheek in Numansdorp op dinsdag 23 september, dinsdag 14 oktober en dinsdag 28 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur.

Kosten per keer: € 7,50 voor niet-leden, € 5,00 voor leden. Drie bijeenkomsten: € 17,50 voor niet-leden, € 12,50 voor leden. De reader is te verkrijgen voor € 5,00. Vooraf aanmelden bij de bibliotheek, via debhw.nl of per telefoon.

Bibliotheek Numansdorp | Wethouder van der Veldenweg 3 |  3281 AN Numansdorp | 0186 65 3432

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!