logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Drijf-in bioscoop Dordrecht'
13sep 2014

Drijf-in bioscoop Dordrecht

Zaterdag 13 september 2014 vanaf 20:45 uur.

Drijf-in bioscoop: ‘All is Lost’ in de Wolwevershaven in Dordrecht op zaterdag 13 september 2014, 20.45 uur.

Na lang onderhandelen met de filmmaatschappij mag de organisatie van de Drijf-in bioscoop helaas niet de eerder aangekondigde film ‘The Grand Budapest Hotel’ vertonen. Bezoekers kunnen zaterdagavond kijken naar een spetterend alternatief: Golden Globe-winnaar ‘All is Lost’.

De intrigerende thriller vertelt het verhaal van één man op zee, gespeeld door Robert Redford, die moet overleven op de Indische Oceaan nadat zijn zeiljacht beschadigd is geraakt door een botsing met een drijvende container. Zonder navigatiesysteem en communicatiemiddelen zeilt hij ongewild af op een gevaarlijke storm, die hij ternauwernood overleeft. Vervolgens probeert hij mee te varen met de stromingen van de oceaan om uit te komen op een zeevaartroute. De meedogenloze zon, te weinig voedsel en de dreiging van haaien zorgen ervoor dat de situatie steeds zorgwekkender wordt…

De Telegraaf beoordeelde de film met 4,5 ster: “..Een indrukwekkende film zonder opsmuk, waarin de 77-jarige Redford met natuurlijk charisma de rol van zijn leven speelt”.

De Drijf-in Bioscoop vormt dit jaar het avondprogramma van de Open Monumentendagen. Met het thema ‘Op Reis’ staat onder andere het varend erfgoed, zoals de schepen in de Wolwevershaven, centraal.

In een bootje of op de kade kan in een bijzondere setting naar de film worden gekeken.

De toegang is gratis, maar bezoekers zijn van harte uitgenodigd een vrijwillige donatie te doen aan de Dordtse Reddingsbrigade, die altijd paraat staan om de veiligheid in en om het water te waarborgen.

Bij Tapasbar ’t Vlak en Stichting Noordkaap kunnen bezoekers een drankje halen. Ook pizzeria Otto e Mezzo is aanwezig met heerlijke pizzapunten. Gedurende de film vaart er tussen de schepen tevens een popcorn-bootje.

De eerste Drijf-in Bioscoop in Dordrecht wordt mede mogelijk gemaakt door Cinema The Movies, Dordrecht Marketing, Dordtse Reddingsbrigade, Gemeente Dordrecht, Openluchtbioscoop, Rederij Muller en Stichting Dordtse Wateren.

Contactinformatie:
Locatie: Wolwevershaven Dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!