logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
13sep 2014

Open Monumentendag in Korendijk

Zaterdag 13 september 2014, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

In het weekend van 13 en 14 september 2014 vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. Met het thema Op reis verbreedt de Open Monumentendag in 2014 horizonten.

Op reis laat mensen op 13 en 14 september reizen, over land, over water en door de lucht. Op reis gaat over middelen van vervoer, over mobiel erfgoed, over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek, over pleisterplaatsen, over werkplaatsen, remises, koetshuizen, werven en natuurlijk veel meer.

2014 is ook het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed, mede de aanleiding voor de Stichting Open Monumentendag om dit jaar voor het thema Op reis te kiezen.

Oude oceaanstomers, vliegtuigen en treinen vindt u niet in Korendijk. Wel lang bestaande dijken en (vaar)wegen waarover u kunt reizen naar de Korendijkse monumenten. Bent u de gelukkige bezitter van een antiek voertuig of lid van bijvoorbeeld een oude brommerclub en maakt u in het monumentenweekend een gezellige rondrit door de Hoeksche Waard? Maak eens een stop bij een Korendijks monument. Geen oud vehikel bij de hand? Stap op de fiets of kom met de auto.

U bent op onderstaande locaties van harte welkom!

In Korendijk zijn de monumenten alleen op zaterdag 13 september opgesteld. Tussen 10.00 en 17.00 uur zetten zij hun deuren open.

De molens in Korendijk

De vrijwillige molenaars van molen Windlust te Goudswaard, molen de Swaen te Nieuw-Beijerland, molen Simonia te Piershil en molen Landzigt te Zuid-Beijerland heten u van harte welkom en vertellen u graag over hun molen. Bij sommige molens kunt u meel kopen voor brood en pannenkoeken.

Kerken in Goudswaard en Piershil

Neem eens een kijkje in de NH Kerk aan de Voorstraat in Piershil met onder andere een prachtige Schout- en Schepenenbank met 3 wapens (17e eeuw).

De Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat te Goudswaard is een aantal jaren geleden prachtig gerestaureerd.

Goudswaardse boerderij uit de 18e eeuw

De boerderij met vlasschuur aan Molendijk 73 te Goudswaard dateert al uit de 18e eeuw. De boerderij is beperkt te bezichtigen. U kunt de boerderij alleen aan de buitenzijde rondom bekijken. Bij de vlasschuur kunt u ook naar binnen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.openmonumentendag.nl. Informatie over de monumenten in Korendijk vindt u op www.korendijk.nl of www.vvvhoekschewaard.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Korendijk


Deel dit bericht met je vrienden!