logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
13sep 2014

Open Monumentendag in Strijen

Zaterdag 13 september 2014.

Zaterdag 13 september 2014 doet ook de gemeente Strijen weer mee aan de jaarlijkse Open Monumentendag. Diverse monumenten zijn de gehele dag voor het publiek toegankelijk. Terwijl zij zich deze keer tevens gratis kunnen laten rondrijden in een oldtimer bus.

Als oudste gemeente van de Hoeksche Waard is Strijen rijkelijk voorzien van de meest uiteenlopende monumenten. Speciaal voor de jaarlijkse Monumentendag openen wederom verschillende gebouwen de deuren voor het publiek.

Monumenten die open zijn voor publiek zijn onder meer: Museum Het land van Strijen, de Sint-Lambertuskerk, de Gereformeerde Kerk aan het Spui met de jaarlijks terugkerende ‘inloopbespelingen’ op het knipscheerorgel met dansuitvoeringen en de Nederlands Hervormde kerk in Cillaarshoek.

In Strijensas zijn uiteraard de ruim honderd jaar oude ophaalbrug, de lichtopstand en luchtwachttoren te bewonderen.

Het thema van de Open Monumentendag 2014 is: Op reis. Om die reden rijdt zaterdag 13 september een unieke oldtimer bus door de gemeente Strijen. Een gids van de plaatselijke oudheidkundigevereniging geeft tekst en uitleg over de historische plekjes waar de bus langs rijdt.

Er staan drie gratis rondritten gepland: om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.30 uur. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan rechtstreeks bij de oudheidkundigevereniging via telefoonnummer 078-6742924 of mailadres chrisvanballegooijen@hetnet.nl.

De bus vertrekt telkens vanuit de Oude Havenweg nabij het Salvatori.

Contactinformatie:
Locatie: Strijen


Deel dit bericht met je vrienden!