logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Twee nieuwe exposanten in Galerie De Opkamer'
07sep 2014

Twee nieuwe exposanten in Galerie De Opkamer

Van zondag 7 september 2014 tot en met vrijdag 31 oktober 2014.

Op zondagmiddag 7 september 2014 om 13.30 uur, vindt in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, de opening plaats van een nieuwe expositie.

Landschapsdichter en beeldend kunstenaar Wim Bauer exposeert in de Opkamer met assemblages, gebruikmakend van hout, ijzer, touw en schapenwol. Zijn werk is vaak geïnspireerd door zijn gedichten. Het zijn symbolische “raamwerken” die het bewustzijn prikkelen en aanzetten tot persoonlijke overpeinzingen. Niet alleen zijn poëzie stuurt voor even het bewustzijn , zijn beeldend werk beschikt tevens over die eigenschap. Vragende handen gestoken door planken, een wolk van wol gevangen door prikkeldraad, een vleugelloze vogel getuigen van het surrealisme in zijn werk.

De tweede kunstenaar die exposeert is Hennie Hut. Zij exposeert met verfijnde zilveren sieraden. Onder de naam Zus&Zus werkt zij, de naam zegt het al, nauw samen met haar zus in Drenthe. “Samenwerken betekent voor ons dat we elkaar inspireren, motiveren en stimuleren. Ook al wonen we 300 km. van elkaar,via de moderne media kunnen we goed communiceren. Ons werk vertoont overeenkomsten in vorm en materiaalgebruik maar zijn altijd modern en draagbaar. We gebruiken eerste klas zilver 925 en mineralen en edelstenen. Dikwijls zijn de elementaire vormen als cirkel, vierkant en driehoek haar uitgangspunt In overleg kan er een persoonlijk sieraad gemaakt worden.”

De opening van de expositie wordt muzikaal omlijst door Walter Bauer op gitaar. De expostie duurt t/m eind oktober.

Galerie De Opkamer is elke 1e zondag van de maand open tussen 12.00 en 17.00 uur. Of op afspraak: Eelse Bies, 06 38928155.

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!