logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Excursie Akkerranden'
17jul 2014

Excursie Akkerranden

Donderdag 17 juli 2014.

Gidsen van het Hoeksche Waards Landschap (HWL) en akkerbouwers uit de Hoeksche Waard namens Rietgors, de stichting voor agrarisch natuurbeheer, nemen u mee op een leerzame excursie door het westelijke gedeelte van de Hoeksche Waard (omgeving Goudswaard) om kennis te maken met verschillende soorten akkerranden. 

De afgelopen jaren is er namelijk met vereende krachten gewerkt aan diverse, multifunctionele akkerranden in de Hoeksche Waard. De vogels, de bijen, het water, de boeren en de recreanten ondervinden voordelen van de verweving van akkerbouw activiteiten en natuur.

In totaal is er momenteel meer dan 450 kilometer multifunctionele akkerranden ontwikkeld, die door meer dan 100 akkerbouwers worden beheerd.

Het voorgaande is gerealiseerd door diverse geslaagde en innovatieve projecten zoals o.a. de pilot Akkervogels in de Hoeksche Waard, die tijdens de Hoeksche Randendag officieel zijn afgesloten en waarvan het stokje is doorgegeven aan de nieuwe akkerrandenregeling “Hoeksche Randen”.

De excursie begint en eindigt op de boerderij van Bas Ampt, Westdijk 2 in Goudswaard. Van hieruit worden verschillende locaties bezocht met prachtig in bloei staande randen.

Bij aanvang van de excursie wordt een korte presentatie gegeven over de akkerranden en bij afsluiting zijn er nog sfeervolle filmpjes die de akkerranden in de Hoeksche Waard weergeven.

De excursie begint om 19.00 eindigt om 21.00 uur.

Advies: Wandelschoenen en verrekijker. Gelet de reisafstand vindt het vervoer plaats met een aantal auto’s.

Kosten: 3 Euro voor niet-leden HWL, 2 Euro voor leden HWL en 1 Euro voor kinderen tot 12 jaar.

Foto: Joke de Geus

Contactinformatie:
Locatie: Startpunt Westdijk 2 Goudswaard
Organisator: HWL en Stichting Rietgors


Deel dit bericht met je vrienden!