logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Drie exposanten  in De Opkamer'
06jul 2014

Drie exposanten in De Opkamer

Van zondag 6 juli 2014 tot en met zondag 31 augustus 2014.

Op zondagmiddag 6 juli 2014 om 13.30 uur, vindt de opening van een nieuwe expositie plaats in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21,Maasdam.

In het kader van het vijfjarig bestaan van De Opkamer zijn er opnieuw drie amateurkunstenaars uitgenodigd om te exposeren. Dat zijn Riana Eckhardt, Wim Stolk en Carien Woudenberg. Alle drie met schilderijen met als extra de beelden die zijn aangereikt door deelnemers aan het speksteenproject.

De expositie duurt tot eind augustus. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lia Ruijtenberg op saxofoon.

Riana Eckhardt

De bron voor haar inspiratie  is  te vinden in een klein rustig dorp tussen de Ooster- en Westerschelde. waar ze opgroeide. De jaargetijden die op de akkers de kleurwisselingen meebrengen, de stilte die een serene sfeer over de dorpen legt, de eeuwige beweging van het water in de Schelde en de zee, zijn diepgewortelde beelden. Beelden die aansluiten bij het landschap van de Hoeksche Waard.

Haar schilderijen getuigen van een bijzondere kijk in stijl en kleurgebruik op ondermeer dat landschap. Zij is lid van het Schilderscollectief Primair en ze wil zich de komende jaren bekwamen in portretschilderen.

http://riana-eckhardt.exto.nl

Wim Stolk

Hij schildert  vanaf 2002. In eerste instantie aquarel maar daarna al snel acryl op doek. Zijn voornaamste doel is om uitdrukking te geven aan emoties die moeilijk te verwoorden zijn.

Het werk is meestal geabstraheerd. Hij speelt graag met de hoofdkleuren, gebruikt structuur en streeft naar een evenwichtige compositie met zo mogelijk een aangename uitstraling. De landschappen zijn meestal impressionistisch in felle kleuren.

De overeenkomst tussen zijn schilderijen is dat zij allemaal verschillend zijn, in techniek, maar ook in kleurgebruik en stijl. Hij volgt nog steeds lessen bij Jolande van der Heul te Maasdam.

Carien Woudenberg

In 2006 begon zij met schilderlessen bij Zura Kalanda: stillevens en landschappen. Daarvoor heeft zij haar  artistieke en creatieve aspiraties op verschillende manieren vormgegeven. Haar eerste baantje was pottenbakster. In 1983/84 heeft zij de 2-jarige opleiding creatieve handvaardigheid gevolgd en daarna een jaar grafische vormgeving.

Sinds 2006 is zij lid van Only Art en sinds 2008 van de Hoekschewaardse Teken- en Schilderkring. In groepsverband heeft zij aan meerdere exposities deel genomen, waaronder die in het gemeentehuis van  Oud-Beijerland en van Binnenmaas. 

De Hoeksche Waard is voor haar  een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ze werkt in olieverf en acryl maar hanteert ook de tekenpen.

http://www.abc-kunstatelier.nl

Contactinformatie:
Locatie: Merwedestraat 21, Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!