logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
11jun 2014

Paardenmarkt Numansdorp

Woensdag 11 juni 2014.

Donderdag 15 mei 2014 ondertekende het bestuur van de Stichting Buitensluisse paardenmarkt de overeenkomst waarmee de organisatie van dit jaarlijkse evenement in handen komt van de stichting.

Hiermee draagt de gemeente na 302 jaar haar stokje over aan een groep enthousiaste vrijwilligers.

Oprichting tijdens 300-jarig bestaan

In 2012 vierde de Buitensluisse paardenmarkt haar 300 jarig bestaan. De organisatie van de feestweek lag toen al in handen van de stichting. Het resultaat mocht er zijn: een feestweek waar jong en oud met veel plezier op terugkijkt.

De stichting stond open voor het initiatief van de gemeente om de organisatie van de paardenmarkt bij hen onder te brengen. Vanaf dit jaar ligt de organisatie van dit evenement in handen van de lokale gemeenschap via de Stichting Buitensluisse paardenmarkt.

De mensen achter de stichting

De Stichting Buitensluisse paardenmarkt bestaat uit zes enthousiaste Numansdorpers, namelijk Bram Maltha, Rob Reedijk, Daaf de Vries, Jan Reedijk, Henk Nouwen en Johan ’t Hooft. Samen met een groep vrijwilligers verzorgen zij de organisatie van dit evenement.

Paardenmarkt dit jaar

Ondanks de werkzaamheden die plaatsvinden in het centrum van Numansdorp vindt de paardenmarkt dit jaar plaats op woensdag 11 juni 2014. De aannemer legt de werkzaamheden hiervoor tijdelijk stil en zorgt er voor dat de straten begaanbaar zijn.

’s Morgens nemen de paarden weer hun intrede in de Torenstraat en Kerkstraat en de hele dag door kunnen bezoekers terecht op de gezellige braderie met diverse kramen.

Kinderen zijn welkom op de kermis op het nieuwe Flohilplein en er is een prachtige nieuwe attractie voor de jongeren op de Zomp.

Contactinformatie:
Locatie: Torenstraat en Kerkstraat Numansdorp
Organisator: Stichting Buitensluisse paardenmarkt


Deel dit bericht met je vrienden!