logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Urban Explorers festival'
07jun 2014

Urban Explorers festival

Zaterdag 7 juni 2014.

De negende editie van Urban Explorers festival (UE2014) is in zicht. De binnenstad van Dordrecht verandert op zaterdag 7 juni weer in een multidisciplinair labyrint.

Naast performances, tentoonstellingen en intieme concerten op ongewone locaties, nemen kunstenaars het festivalpubliek mee op avontuurlijke expedities door de stad.

De eerste namen zijn bekend en ook dit jaar heeft Urban Explorers festival weer een primeur. Greg gives Peter space is het nieuwe album van Greg Haines (UK) en Peter Broderick (US). Een verrassende plaat vol spacey geluiden, ontsproten aan hun recente ‘obsessie’ met dub-muziek. Het album verschijnt 16 juni, maar tijdens Urban Explorers festival presenteren beide heren het album al exclusief in een intiem, oud kerkje.

Expedities

Urban Explorers heeft verschillende kunstenaars gevraagd expedities voor het festival te ontwikkelen. Kunstenaarsduo JODI leidt bezoekers op hun eigen unieke manier letterlijk rond.

Tijdens de expeditie Cellar Noises dalen festivalgangers af naar het ondergrondse Dordrecht waar kunstenaar Nico Parlevliet bijzondere geluidservaringsruimtes heeft gecreëerd met werk van diverse (inter)nationale geluidskunstenaars.

Performances en tentoonstellingen

Na de succesvolle exposities Streetlevel (2012) en Inside Stories (2013) is beeldend kunstenaar Frans van Lent opnieuw gevraagd een tentoonstelling samen te stellen. In de verpauperde kamers van een voormalige kosterswoning toont hij installaties van nationale en internationale videokunstenaars rondom het thema fysieke arbeid.

Ook beeldend kunstenaar Liesbeth Bitter zal als curator een tentoonstelling maken die leidt langs diverse bijzondere locaties in de Dordtse binnenstad. Loodwicks Press Images (kunstenaar/fotograaf Joep Neefjes) zal tijdens het festival een aanstekelijke ‘wildplak’ performance uitvoeren.

Festivalhart

Het kloppende hart van het festival is de voormalige Kunstkerk aan de Museumstraat 65. Hier kan men terecht voor tickets, informatie, bijzondere performances, tentoonstellingen en concerten. Ook is de kerk het startpunt van de expedities.

Tickets

UE2014 is een bijzondere mini-editie met optredens en performances in intieme setting. Het aantal beschikbare festivaltickets is hierdoor beperkt. Kaarten kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via de website www.urbanexplorersfestival.nl.

Initiatief

Urban Explorers festival is een initiatief van stichting Urban Explorers in samenwerking met het Dordrechts Museum. Het festival gebruikt de binnenstad van Dordrecht als podium voor performances, tentoonstellingen en concerten.

Stedelijke expedities vormen de rode draad in de programmering en confronteren het publiek met nieuwe muziek en kunst op onverwachte plekken in de stad.

Datum: zaterdag 7 juni 2014
Locatie: voormalige Kunstkerk (festivalhart), Museumstraat 65 en omstreken, Dordrecht
Info & tickets: www.urbanexplorersfestival.nl

Contactinformatie:
Locatie: Binnenstad Dordrecht
Organisator: Stichting Urban Explorers / Dordrechts Museum
Website:http://www.urbanexplorersfestival.nl


Deel dit bericht met je vrienden!