logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Ierse Muziek in Oud-Beijerland'
06jun 2014

Ierse Muziek in Oud-Beijerland

Vrijdag 6 juni 2014, van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Top van traditionele Ierse muziek op 6 juni 2014 in Oud-Beijerland

Op vrijdag 6 juni staat de NPB vrijzinnigenkerk in Oud-Beijerland geheel in het teken van traditionele Ierse (Keltische) muziek. De gerenommeerde Ierse instrumentalisten Matt Cranitch (viool) en Jackie Daly (accordeon) geven een geheel akoestisch concert van topniveau in het intieme NPB kerkje te Oud-Beijerland.

Matt Cranitch en Jackie Daly zijn beiden al jaren de bekendste vertolkers van de Sliabh Luachra-traditie binnen de Ierse traditionele muziek. Sliabh Luachra is een gebied in Ierland, langs de grens van de provincies Cork en Kerry, dat zich kenmerkt door een geheel eigen stijl van spelen.

Matt promoveerde aan de Universiteit van Limerick op zijn studie over de fiddle-playing traditie van deze streek. Jackie Daly werd in de New York Times beschreven als “mogelijk de beste accordeonist in Ierland".

Beide muzikanten hebben een indrukwekkende individuele reputatie gevestigd in de wereld van de Ierse traditionele muziek, maar met hen samen krijgt deze levendige muziek een extra dimensie. Het repertoire omvat verschillende traditionele dance tunes, maar ook de langzaam gespeelde slow airs vormen een integraal onderdeel van de Sliabh Luachra-traditie.

Contactinformatie:
Locatie: NPB-kerkje Oud-Beijerland
Website:http://www.irishtradmusic.nl


Deel dit bericht met je vrienden!