logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open ochtend Daltonschool'
28mei 2014

Open ochtend Daltonschool

Woensdag 28 mei 2014, van 09:00 uur tot 10:30 uur.

Op woensdag 28 mei 2014 van 9.00 tot 10.30 uur organiseert de Burgemeester Van Bommelschool een koffie-ochtend voor belangstellende ouders, peuters en bijna-kleuters.

De ochtend heeft een algemeen karakter: terwijl u een kopje koffie of thee drinkt, wordt er verteld over het onderwijs op de Van Bommelschool. Uiteraard is er meer dan voldoende tijd en ruimte voor uw vragen en aansluitend is er gelegenheid om de school ‘in bedrijf’ te zien.

De Burgemeester van Bommelschool (Acis) is een kleine school, rond de zestig leerlingen, en gelegen aan de Blaaksedijk.

Daltononderwijs

De Van Bommelschool was de eerste school in de Hoeksche Waard die officieel werd gecertificeerd als daltonschool. Daltonderwijs is gebaseerd op drie pijlers, namelijk: vrijheid (verantwoordelijkheid), zelfstandigheid en samenwerking. 

Methodes en lesstof zijn hetzelfde als op andere basisscholen, maar er wordt veel aandacht besteed aan de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de kinderen. Zo leren kinderen vanaf groep 1 al zorg te dragen voor hun eigen werk en hun eigen klas en werken zij met een weektaak.

Ook het samenwerken krijgt meer dan voldoende aandacht: niet alleen leren samenwerken met je vriendje of vriendinnetje, maar met alle kinderen samen kunnen werken.

Wanneer u geïnteresseerd bent in deze vorm van onderwijs, dan bent u van harte welkom op woensdag 28 mei om 9.00 uur op de Van Bommelschool aan de Blaaksedijk.

Ook kunt u meer informatie vinden via de website van de school: www.bommelschool.nl.

U kunt contact opnemen via de directeur van de school Marjolijn van Unen: info@bommelschool.nl of 0186-60 31 30.

Burgemeester Van Bommelschool Blaaksedijk

Contactinformatie:
Locatie: Van Bommelschool Heinenoord
Organisator: Burgemeester Van Bommelschool
Email:info@bommelschool.nl
Website:www.bommelschool.nl


Deel dit bericht met je vrienden!